Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Kasa'dan böyle sanki motorumsu bir ses geliyor. 2 aydır temizlemiyorum kasayı. Yani sistemi 2 ay önce ikinci el olarak aldım aldığım kişi temizledi mi bilmiyorum. Temizlesem işe yarar mı? Zaten temizleyeceğim ancak çözüm kısmını sordum. Hangi fandan ses geliyor bilmiyorum ama kasa içini açınca ses tamamen geçiyor. Ses 10 dk Minecraft oynayınca bile geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
XMP ayarı kapatılınca sorun çözüldü, XMP ayarı iyi bir şey belki ama benim sisteme gitmez sanırsam.
Kasa'dan böyle sanki motorumsu bir ses geliyor. 2 aydır temizlemiyorum kasayı. Yani sistemi 2 ay önce ikinci el olarak aldım aldığım kişi temizledi mi bilmiyorum. Temizlesem işe yarar mı? Zaten temizleyeceğim ancak çözüm kısmını sordum. Hangi fandan ses geliyor bilmiyorum ama kasa içini açınca ses tamamen geçiyor. Ses 10 dk Minecraft oynayınca bile geliyor.
Kabloların fana sürtmesi falan söz konusu mu?

Fanı temizlerken fana yüksek hava tutması , veya zorlaması gibi sebebten arıza vermiş olabilir.Kablo da değiyor olabilir.Fanları yükte kontrol edin.Video kaydı atsanız daha mantıklı olur onlarca sebeb sayılabilir.

Kablo teması sesi büyük ihtimal.İşlemci üzerinde ki hava soğutucu var galiba onun anakarta bağlayan güç kablosu arkadan değiyor olabilir. Bobin sesine benzemiyor ancak varsa imkanın sistem yükteyken fanları durdur ve sesi dinle.Böylece en azından çözüm kümesi daralır.
Hocam işlemci fanı dahil tüm fanları bir durdurup baktım elimle ekran kartı fanından geliyor ses.

Son düzenleme:
Hocam işlemci fanı dahil tüm fanları bir durdurup baktım elimle ekran kartı fanından geliyor ses.

Benim bildiğim bobin sesi kesik kesik gelmez ama garantisi varsa gönderebilirsin. Çünkü bobin sesi olmayabilir ama sen yine de farklı bir görüş al. Bir de FurMark gibi bir programla da ses var mı testet. Aynı ses gelmiyorsa, Afterburner gibi programdan gücü 80 90 lara kesip sese bir daha bak çünkü güçle ilgili problem de olabilir.Bu sese sahip bir cihaz görmedim bobin sesi sürekli gelir genelde.