lebowskia

Uzman
Merhaba, kasa fan ışıkları ve sıvı soğutucu ışığı normal bir şekilde yanıyordu her zaman ama bugün yanmamaya başladı, anakart üzerindeki bağlantıları kontrol ettim ve hiçbir sorun yok. Sizce bu neden olmuş olabilir?
kasanın düğmesine bastığım anda saniyelik yanıp sönüyor sonra yanmıyor.
bugün kasayı temizledim, bağlatıları da kontrol ettim hiçbir sorun yok her şey aynı.

Dostum, ne anakartın yazili, ne kasan ne de kullandığın fanlar.
Kasa: Lian Li Lancool 216
fanlar kendi fanları
Anakart: asus z790 p dd4

az öcne Armoury Crate yükleyip deneyeyim dedim ve aura sync yükleyince ışıklar yandı, çok enteresan, oysa ki hiçbir şeyde değişiklik yapmamıştım anlamadım,
Armoury Crate sildim ve şu an sorun yok ışıklar yanıyor.

Son düzenleme:
Kasa: Lian Li Lancool 216
fanlar kendi fanları
Anakart: asus z790 p dd4

az öcne Armoury Crate yükleyip deneyeyim dedim ve aura sync yükleyince ışıklar yandı, çok enteresan, oysa ki hiçbir şeyde değişiklik yapmamıştım anlamadım,
Armoury Crate sildim ve şu an sorun yok ışıklar yanıyor.

Bu anakarti baştan yazsan ben sana çözümü söylerdim kardeşim :D benzer sorunlar yaşadım, tek sorumlusu lanet Asus uygulaması. Ara sıra ışıklar bozulur muhtemelen, efektleri değiştirip sonra geri sec düzeliyor. Uygulamaya göre isik değiştirme mevzusunu da devre dışı bırak.

1000216919.webp

Bu anakarti baştan yazsan ben sana çözümü söylerdim kardeşim :D benzer sorunlar yaşadım, tek sorumlusu lanet ASUS uygulaması. Ara sıra ışıklar bozulur muhtemelen, efektleri değiştirip sonra geri sec düzeliyor. Uygulamaya göre isik değiştirme mevzusunu da devre dışı bırak.

Eki Görüntüle 144901

Anladım :D evet uygulamasını ben de hiç sevmedim, bir de arkada en az 10 - 20 tane şey çalıştırıyor, neyse ışıklar uygulamayı yükleyince çalıştı, sonra sildim uygulamayı
Uygulamay göre ışık değiştirme ayarını nasıl devre dışı brakıyorum? O tarz bir ayar yapmadım hiç, ışıklar hep aynı yanıyordu normalde.

Anladım :D evet uygulamasını ben de hiç sevmedim, bir de arkada en az 10 - 20 tane şey çalıştırıyor, neyse ışıklar uygulamayı yükleyince çalıştı, sonra sildim uygulamayı
Uygulamay göre ışık değiştirme ayarını nasıl devre dışı brakıyorum? O tarz bir ayar yapmadım hiç, ışıklar hep aynı yanıyordu normalde.

Su an PC'den uzaktayim ama yanlış hatırlamıyorsam mesela Opera açınca ışıklar kırmızı yanıyor vs. öyle bir ayar vardi. Armoury Crate içinden ek uygulamaları yükleme. Hatta mümkünse diğer ek hizmetleri yuklememeye calis. Fan Xpert mi ne var cok lanet bir sey. Kontroller donup kalıyor. Onu Armoury Crate üzerinden devre dışı bırak, o zaman fanlar BIOS üzerinden kontrol edilecek, gidip fan ayarlarini BIOS üzerinden yap kafan rahat olsun. Armoury Crate'i de sadece ışıkları kontrol etmek için kullanırsın. Hangi efektleri kullaniyorsun fanlarda?

Su an PC'den uzaktayim ama yanlış hatırlamıyorsam mesela Opera açınca ışıklar kırmızı yanıyor vs. öyle bir ayar vardi. Armoury Crate içinden ek uygulamaları yükleme. Hatta mümkünse diğer ek hizmetleri yuklememeye calis. Fan Xpert mi ne var cok lanet bir sey. Kontroller donup kalıyor. Onu Armoury Crate üzerinden devre dışı bırak, o zaman fanlar BIOS üzerinden kontrol edilecek, gidip fan ayarlarini BIOS üzerinden yap kafan rahat olsun. Armoury Crate'i de sadece ışıkları kontrol etmek için kullanırsın. Hangi efektleri kullaniyorsun fanlarda?
anladım saolasın, o zaman o ayar bende kapalı zaten, gökkuşağı effecti kullanıyorum zaten kasanın temel efekti bu, hatta ben Armoury Crate dahil ek hizmetleri kaldırdım zaten, ihtiyacım olursa yine sadece Armory Crate yüklerim o zaman.