Çözüldü Kasa fanları çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

thegreatest

Çalışkan
Merhabalar,

Yeni bir PC topluyorum. Bilgisayarı çalıştırdığımda kasayla birlikte gelen fanlar çalışmıyor. Kasada 3 önde, 1 arkada olmak üzere toplam 4 fan var. Fanlardan ekte paylaştığım görseldeki gibi bir kablo çıkıyor. Bu kablonun fanların çalışması için mi, yoksa sadece RGB için mi olduğunu anlayamadım.

Fanların çalışmama sebebi ne olabilir? Yardımlarınızı rica ederim. İyi forumlar.

Çözüm
Tamamdır. Son fotoda elinde tuttuğun dört pinli kabloyu, kırmızı kabloya takacaksın. Bunlar Molex kablosu. Molex bileti yıllar oldu. Hala Molex kıllanan kasa üreticisi.………..

O kablo ARGB kablosu.
Fanların kablo bağlantısından eminsen kasanın üstünde fanla ilgili bir buton falan olabilir onlara basıp çalıştırman gerekiyor olabilir. Veya fanların kabloları fan kontrolcüsüne bağlı olabilir o kontrolcünün üstünde de buton olabilir ona basman gerekebilir.

Kasada muhtemelen bir kontrolcü vardır ve o kontrolcüye bağlıdır bütün fanlar. Kontrolcünün de bir enerji alması gerek, o enerjiyi de SATA kablosundan alır. Güç kaynağından bir tane SATA kablosunu kontrolcüye bağlaman gerekiyor muhtemelen.

Merhaba Recep abi, ekte gönderdiğim şekilde ucu turuncu (PWR yazan) bir kontrolcu mevcut. Kasaya SATA kablosu takıp ucunu da buna takmam gerekiyor değil mi? Teşekkürler bu arada desteğin için.

Dosya Ekleri

• 17493821713948318681646558538858.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 84

Dosya Ekleri

• 17493825296685178905209554096630.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 81
  • 17493825780248557890857351689124.webp
    3 MB · Görüntüleme: 72
  • 17493827517962714129431462334366.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 85
Tamamdır. Son fotoda elinde tuttuğun dört pinli kabloyu, kırmızı kabloya takacaksın. Bunlar Molex kablosu. Molex bileti yıllar oldu. Hala Molex kıllanan kasa üreticisi.……….

O dediğin büyük 4 pinli ucu turuncu olana taktım abi. Bir de küçük 4 pinli bir uc daha var o bir yere takılmıyor sanırım.

Dün bir de soğutucu takmadan PC'yi calistirmistim. Soğutucuyu takmadan, biraz çalışıp kapattı kendini, ve PWR kırmızı ışığı yanıyordu Anakarttaki. Soğutucu olmadığı için olabilir mi? Bir de ekran kartı bağlı değil şu an. İşlemci 9800X3D Anakart: Colorful B650M Plus v14. Soğutucuyu taktiktan sonra tekrardan deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de küçük 4 pinli bir uc daha var o bir yere takılmıyor sanırım.
Disket bağlantısı o. Gereksiz. Güncel güç kaynaklarında yık bile.

Sorun olursa yeni konu açarsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…