Çözüldü Kasa fanlarının hangisi içeri, hangisi dışarı bakacak?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
  • Kingston Renegade 2 TB NVMe GEN4 7300/7000 MB/S SRNGD/2000G SSD Disk
  • Patriot Viper Venom 48 GB (2x24 GB) DDR5 6000MHz 30CL Gaming RAM (PVV548G600C30K)
  • Gigabyte Aorus Waterforce X II 360 ARGB LCD Intel-AMD Uyumlu Siyah Sıvı Soğutucu
  • Gigabyte ANAKART AMD AM5 ATX X870E Aorus Master
  • Gigabyte VGA AMD 16 GB GDDR6 RX 9070 XT Aorus Elite GV-R9070XTAORUS E-16GD
  • MSI PSU MPG A1000G PCI-E5 1000W 80+ Gold Power Supply
  • 9850X3D işlemci
  • HYTE Y70 Touch Pitch Black
Ve Lian Li SL-Infinity 120mm ile fanları yapacağım. 2 tane 3x120mm alıp 1 adet dışarıya hava atan almayı düşüniyorum. Sıvı soğutucu da dışarıya akış düşünüyorum ama fan konusunda bazı sorunlar yaşıyorum.

Hangisi içe bakacak hangisi dışa bakacak tam yapamadım, bu yüzden fanları sipariş etmedim. İç hava akışı dış hava akışı olarak nasıl yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursan cok sevinirim.

Çözüm

Flow genel olarak bu şekilde oluyor. AİO yukarı monte ediliyor.

Şu fanları reverse blade modellerden tercih edebilirsin.
Ön : Reverse blade
Alt : Reverse blade
Arka 1 : Normal fan
Üst : AİO yerleştirilecek. Onun fanlarının MM H2O değeri yüksektir muhtemelen + ellemene gerek yok.
Ön taraftaki fanlar içeri temiz hava üfleyecek. Arkaya egzoz fan koyacaksın, dışarı üfleyecek. AiO fanlarını da dışarı üfleyecek şekilde yukarı koyacaksın. Görsel de atabilirim isterseniz.

Alt ve ön tarafa ters bıçaklı reverse fan alabilirsiniz. Onlar havayı içeri alacak. Reverse alırsanız fanın dest kısmını değil ön kısmını görürsünüz. Arka tarafa zaten normal fan alabilirsiniz egzoz olarak. AiO fanları da zaten dışarı üfleyeceği için sıkıntı olmaz görüntü açısından.

Flow genel olarak bu şekilde oluyor. AİO yukarı monte ediliyor.

Şu fanları reverse blade modellerden tercih edebilirsin.
Ön : Reverse blade
Alt : Reverse blade
Arka 1 : Normal fan
Üst : AİO yerleştirilecek. Onun fanlarının MM H2O değeri yüksektir muhtemelen + ellemene gerek yok.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…