Bütçe
1.000 TL
Alt kısmı denedim ama bellekler uzun ve ekran kartına çok yakın. O aradaki boşluğa sığmıyorlar maalesef.

Görünce ben de baya şaşırdım hocam. CL36 çok tuhaf geldi bana. EXPO bas geç daha iyi. :D

Bahsettiğim ufak 4000-5000 RPM'lik fanlar ile çözersin onu, gerekirse yaparsın sonra. Ya da anakart kablonun oradan 1 fan daha ilave edersin, duruma göre. Amca muhtemelen doku süzmeyi falan yüksek performansa aldı, yoksa o FPS'leri bu konfigurasyon ile görmesi çok zor. FSR maksimum performans falan almıştır ekstra. İşini iyi bilir o. Amaç reklam olsun, torba dolsun.

Şu kule tipinin altına 12 CM fan giriyorsa tersten üflet, ya da 8 CM Noctua fanları vardı. Onlar sağlam üflüyor, 1-2 tane sipariş ver. Belki Jumbum'da vardır. İş görür ekstra. Daha da kısabilirsin Timing'leri bu sayede. Bazıları sıcaklığa hassas, sadece tRFC ve tREFI hassas değil yani. Yazın da sıkıntı yaşamanı engeller bu durum.
Benim kasanın içi bu şekilde @Ayhan Dönmez @TechMad sanırım ekran kartı ile Cpu cooler arasına 12cm lik fan sığmaz. @TechMad ın uyguladığı gibi uygulamam iyi olur gibi, oraya nasıl sabitlediniz hocam bu arada 😄

Screenshot_20260218_134355_Gallery.webp

Bu indirimde olan model pst olmayabilir, fan çoklayıcı ile ya da ayrı ayrı bağlarsın. Elinde yoksa diye paylaşayım, site güvenilir:

Hburada, Trendyol üzerinden de yine aynı firmadan alabilirsin.

@BlackShadow çoklayıcılarda hız kontrolü için 4 pin olana takmayı unutma, diğer portlara takılan fanlar 4 pine göre döner çünkü. PWM kontrolü 4 pin olandan sağlanıyor. Biri 3 pin, diğeri 4 pin olması önemsiz yani. 2 fan bağlayacaksan 4 pin olan boş kalmayacak çoklayıcıda.
onuda indirmiştik ama bu kadar oluyor, bir alfais fiyatı olamaz ;) Arctic Case Fan Hub 10 Port PWM Fan Çoklayıcı Hub - SATA Power

Bahsettiğim ufak 4000-5000 RPM'lik fanlar ile çözersin onu, gerekirse yaparsın sonra. Ya da anakart kablonun oradan 1 fan daha ilave edersin, duruma göre. Amca muhtemelen doku süzmeyi falan yüksek performansa aldı, yoksa o FPS'leri bu konfigurasyon ile görmesi çok zor. FSR maksimum performans falan almıştır ekstra. İşini iyi bilir o. Amaç reklam olsun, torba dolsun.
Hocam link rica edebilir miyim bir bakayım.
Benim kasanın içi bu şekilde @Ayhan Dönmez @TechMad sanırım ekran kartı ile Cpu cooler arasına 12cm lik fan sığmaz. @TechMad ın uyguladığı gibi uygulamam iyi olur gibi, oraya nasıl sabitlediniz hocam bu arada 😄

Eki Görüntüle 228025
Sabitlemedim fanların üstüne koydum öylece. :D O boşluğa fan sığmaz dediğin gibi.

Ayhan hocam kasada koyacak fazla yer yok, bu şekilde 24 pin anakart güç kablosunun önüne hafif eğimli çapraz sabitledim. Boşta 33-34 derecelere düştü sıcaklık. OCCT veya TestMem5 testinde maksimum 51-52 görüyor. Oyunda henüz bakmadım, ancak ne yaptıysam DR stickleri 70-72 ns altına çekemedim. Fandan aşırı memnunum yalnız, son ayarda olmamasına rağmen iyi soğutuyor.
d07d5ca2-e4a4-4f3d-957f-64715b5a9da6.webp