Sayginss

Gelişen
Merhaba, Lian Li O11 dynamic mini V2 Flow model kasaya sahibim. Kendi üzerinde bulunan fanlar etli bir yapıya sahip görüntüsü var. Bunlara uygun bir şekilde sessiz, düşük devirde de dönebilen egzoz fanı arıyorum.

1777964499151.webp

Kasam bu şekilde. Şu an üzerinde egzoz fanı olarak.

Thermalright TL-Q12W beyaz ARGB 120mm.

1777964509621.webp

Takılı. Bu fanı direkt anakarta bağladığımda minimum 1500 devirde çalışıyor. Fan curveden ayar veriyorum fakat fanın minimum çalışma devri 800 civarı. Az da olsa ses yapıyor bu şekilde. Fakat daisy chain ile kasadaki fanlara bağladığımda pek ses yok ama 500 devire indiğinde sağlıklı çalışıyor mu o da meçhul.

Bu fanı araştırıyorum, teknik detayları nasıldır acaba 1.7 statik basınç az mı çok mu bilemedim.

Arctic BioniX P120 Pressure-optimised 120 mm Gaming Fan with PWM PST (12cm Kasa Fanı Beyaz Renk) (ACFAN00167A)

Arctic BioniX P120 Pressure-optimised 120 mm Gaming Fan with PWM PST (12cm Kasa Fanı Beyaz Renk) (ACFAN00167A)

Veya;

ARCTIC P12 PWM PST A-RGB 120mm Kasa Fanı (Beyaz)

ARCTIC P12 PWM PST A-RGB Semi-passive 120mm Kasa Fanı with digital A-RGB (Beyaz Renk) (ACFAN00254A)

Bu iki fan da olabilir.

Kasanın üzerinde gelenler 550-600 devir aralığında çalışabiliyor, benzer fan arıyorum. Önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer estetikse ve illa alacağım diyorsan:

Kasadaki fanlar bunun reverse blade hali, o halleriyle retail satılmıyorlar.

Yok performans içinse gerek yok, 5 intake olan minnak bir kasa. Pasif egzoz iyidir.

İkisi de. Hem yer mevcut boş kalmasın diye hem de faydası olur diye düşünüyorum.
Her senaryoda faydası olmuyor, eski kasamda egzoz fanını taktıktan sonra GPU sıcaklıklarım artmıştı. Hele bir de kasa üstünde zaten takılı bir AIO varsa egzoz fanı ya da başka yönlendirici fanlar bazen sadece iç akışa zarar veriyor.

Eğer estetikse ve illa alacağım diyorsan:

Kasadaki fanlar bunun reverse Blade hali, o halleriyle Retail satılmıyorlar.

Yok performans içinse gerek yok, 5 intake olan minnak bir kasa. Pasif egzoz iyidir.

Her senaryoda faydası olmuyor, eski kasamda egzoz fanını taktıktan sonra GPU sıcaklıklarım artmıştı. Hele bir de kasa üstünde zaten takılı bir AiO varsa egzoz fanı ya da başka yönlendirici fanlar bazen sadece iç akışa zarar veriyor.

Bu birebir Lian Li fanı görmemişim sağ olun. İki şekilde de denemiş olurum kasanın görüntüsünü de koyuyorum belki fikir olur diye.

IMG_8405.webp

Bu birebir Lian Li fanı görmemişim sağ olun. İki şekilde de denemiş olurum kasanın görüntüsünü de koyuyorum belki fikir olur diye.
Dediğim gibi, kompakt bir kasa zaten. Halihazırda 5 tane intake, 3 egzoz (AIO) var. Egzoz koyman birebir bir şey fark ettirmeyecektir. Hele dediğin gibi düşük RPM'lerde. Ancak estetik olarak tamamlayıcı amaçlı attığımı alabilirsin. @Jumbum güvenilirdir, sadece istek üzerine getiriyorlar ürünleri, o yüzden 1 ay teslimat süresi vermiş. O fanı başka türlü de bulamazsın, yurt dışında bile bulması çok kolay bir model değil. Kasadaki reverse versiyonu zaten direkt satılmıyor, reverse ile egzoz da yapılmaz.