Kasa içi HDD montajı ve güvenilir Molex - SATA dönüştürücü önerisi

Altaist

Uzman
Herkese merhaba,

Elimde 1TB 7200 RPM bir WD disk var ve bunu kasama dahil etmek istiyorum. Ancak iki sorunum var, yardımlarınızı bekliyorum:

1. Kasamda (Corsair 480T) boş HDD yuvası yok, bu yüzden diski kasanın alt kısmında boş bir yere koymam gerekecek. Altındaki devrenin metal kasaya değip kısa devre yapmaması ve titreşimi önlemek için ne kullanmalıyım? (Sünger koymayı düşündüm ama statik elektrik/ısınma yapar diye vazgeçtim. Kauçuk ped vs. öneriniz var mıdır?)
  2. Anakart kutusundan SATA veri kablom çıktı fakat PSU'dan gelen boşta SATA güç kablom kalmadı. Boşta 2 adet dişi Molex kablom var. Piyasada Molex to SATA dönüştürücülerin yandığına ve sistemi çökerttiğine dair haberler gördüm (sanırım "molded" tipi olanlar yanıyormuş). Bana kesinlikle sorun çıkartmayacak, güvenilir bir "Crimped" Molex - SATA dönüştürücü linki atabilir misiniz?
Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5070
  • Kasa: Corsair 480T
  • PSU: Corsair CX750

HDD'ler fazla akım çekmez. Bazı kasalarda HDD yuvaları ayrı da satılabilir. Mekanik disk için sarsıntı önlemek de önemlidir. Kauçuk ped yalıtkanlık için güvenli olsa da sarsıntı olabilir diyorsanız harici kutu da alabilirsiniz. Adaptör beslemesi olanlar daha iyidir. Dönüştürücü kablo olarak da çoğu birbirine benziyor. Bir ara Dark da yapıyordu diye hatırlıyorum.

Yanıtınız için teşekkürler ancak konu sadece 'akım çekmesi' ile ilgili değil, piyasadaki 'molded' (pres baskı) tipi kabloların kronik kısa devre/yanma sorunları ile ilgili. Ben doğrudan güvenli olan 'crimped' (tırnaklı/kanallı) yapıdaki kablolar için bir öneri istemiştim, zira piyasadaki çoğu dönüştürücü risk taşıyor.

Ayrıca kasamda HDD için özel bir yuva seçeneği var ama gereksiz yere para harcamak istemiyorum. Bu yüzden şöyle bir yöntem düşündüm: Diski kasanın tabanında anti-statik sünger üzerine koysam ve HDD ile süngeri birbirine cırt kelepçe ile (sandviç yapar gibi) sıkıca sabitlesem bu yöntem disk sağlığı ve titreşim sönümleme için uygun olur mu? Süngeri çok ezip titreşimi kasaya daha çok iletme riski var mıdır? Tecrübelerinize dayanarak bu iki konudaki önerinizi rica ederim.

Anladım hocam. Yapışkanlı süngerler ve cırt kelepçe ile de olabilir. Sabit duran kasada kolay kolay sıkıntı yapmaz. Kablo içinse bir ara modifiyemalzemecisi diye bir yer vardı. Onlar özel kablo da yapıyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…