BurakTR

Yetkin
Merhaba az önce ETS 2 de Ryzen 5 7500F işlemcimin 80 dereceyi gördü odam 35 dereceyi buluyor kasa kapağını açık kullanırsam bir zararı olur mu?

Tek zararı ortamda ki tozların kasanın direkt içine dolması olur, bir de tabii güvenlik riskleri yani kasaya çarparsın veya dış yüzeyine bir şey dökersin falan.

Hava sirkülasyonu kötü olan bir kasaysa iyi bile gelir, geçen yaz öyle kullanmıştım.

Hayir sorun olmaz. Ben CC560'ı ön panel sökülü kullanıyorum fakat 2 haftada bir kasayı güzelce temizleme şartıyla. Biriken tozu güzelce al ara sira. Özellikle de hava alığı olan fanlara dikkat et, kitle halinde toz birikip fanın performansını düşürüyor. Ben para harcamak istemiyorum diye yapmadım ama 3x 120 ya da fan ölçülerin neyse ona göre manyetik filtre alip takabilirsin.

Hayir sorun olmaz. Ben CC560'ı ön panel sökülü kullanıyorum fakat 2 haftada bir kasayı güzelce temizleme şartıyla. Biriken tozu güzelce al ara sira. Özellikle de hava alığı olan fanlara dikkat et, kitle halinde toz birikip fanın performansını düşürüyor. Ben para harcamak istemiyorum diye yapmadım ama 3X 120 ya da fan ölçülerin neyse ona göre manyetik filtre alip takabilirsin.

Hocam tozları alma konusunda kasaya saç kurutma makinesi tutsam olur mu ya da süpürge mi tutmalıyım kasamın üstünde manyetik filtre var.

Kardeşim yıllardır uzay montaj halde sistem kullandım, elleyecek birisi yoksa tek derdin tozlanma olabiliyor, ona da az bi hava tut tamamdır.
1751038727493.webp