Kasa kontrolcüsüne fazladan fan nasıl takarım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Iorweth
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 264
  • Etiketler Etiketler
    fan kasa
BitFenix Nova mesh SE kasam var, dahili 4 tane 3 pin 5V ARGB fanı var. Ben 4 tane daha fan almak istiyorum fakat nasıl bağlayacağımı bilmiyorum, kontrolcüde 2 tane boş slot var. Anakarttaki tüm SYS fan slotları boş fakat 1 tane JRGB slotu var, nasıl bağlarım?

Ayrıca kafamda şöyle bir fikir var, dahili ARGB fanlı başka bir kasa alıp içindeki fanları söküp mevcut kasama bağlamak gibi. Çünkü sadece fanlar aynı fiyata geliyor neredeyse. Ama satıcıya sorduğumda bağlayamazsın dedi. Nasıl bir yol tavsiye edersiniz?
Sorduğum kasa buydu:

Dosya Ekleri

• IMG_9402.webp
    116,4 KB · Görüntüleme: 68

Evet Recep Bey alacağım fanların hepsi ARGB. Amacım hem görsellik hem de hava akışı sağlamak. Ayrı bir kontrolcü alırsam aynı kasada iki kontrolcü olacak, bağlayabilir miyim ki öyle?

Son düzenleme:
Birden fazla kontrolcu baglayabilirsiniz PSU'nuzda yeterli SATA guc kablosu oldugu surece ama ikisini de anakarta baglamadiginiz surece tam senkronizasyon olmaz RGB konusunda.

Anakartımda ARGB desteği yok maalesef, senkronize olmasını istiyorum fakat bunu kasadaki LED tuşuyla yapmak istiyorum, attığım linkteki kasanın fanlarını dediğiniz gibi bağlayabilir miyim peki? Satıcı yok dedi fakat fan yapısı aktif kullandığım fanlarla tamamen aynı.

Fanlar 3-pin PWM ve 3-pin ARGB ise baglayabilirsiniz sorun yok, fan bilgisini bilmedigimden kesin yorumum yok bunun icin.

Yukarida belirtilen RGB ve fan coklayici onerisi bence daha mantikli eger kasa uzerinden RGB'yi kontrol ediyorsaniz.

Fanlar 3-pin PWM ve 3-pin ARGB ise baglayabilirsiniz sorun yok, fan bilgisini bilmedigimden kesin yorumum yok bunun icin.

Yukarida belirtilen RGB ve fan coklayici onerisi bence daha mantikli eger kasa uzerinden RGB'yi kontrol ediyorsaniz.
Fan yapısı bu şekilde:

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. @Recep Baltaş @Yuki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…