Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Samanyolu Galaksisi
Selamlar ahali.

Kasamı yeni topladım. Asus X870E Hero anakart, Corsair 4000D Frame kasa, Asus ROG STRIX 1000W Platinum White Edition PSU ve Colorful RTX 5080 Ultra ekran kartım var.

İlk günden beri kasamın ön jak ses girişi portuna kablolu bir kulaklık takınca oyunlara girdiğimde ekran kartının coil whine sesi kulaklığa yansıyordu. Oyundan çıkınca düzeliyor tabi. Direkt olarak ekran kartının coil whine cızırtısını birebir aynı frekansta kulaklıktan duyuyordum. Hani oyunda fareyi başka yere çevirince sesin frekansı tizliği de değişiyor ya, aynı şekilde kulaklığa yansıyordu. Bunu nasıl çözeceğimi bilemediğim için monitörümdeki jak girişine takıyordum kulaklığımı. O biraz daha sorunsuzdu.

Daha sonra bugün ekran kartının güç kablosunu biraz düzeltmek istedim. Hafif yamuk duruyordu. Benim de simetri hastalığım var, her şey düzgün nizami duracak illa ki. :D

Sonra gideyim de biraz oyun oynayayım deyip CS oynamaya başladım. Bu sefer kulaklığım kasanın ön jak girişine takılıydı. Maçın ortasında fark ettim ki hiç coil whine cızırtısı gelmiyor kulaklıktan. Aklımda o zaman şimşekler çaktı işte.

Maç bittikten sonra hemen test yaptım. Kasanın yan kapaklarını açtım, ardından oyunun ana menüsünde beklerken kulaklığı kulağıma taktım. Oyunun ana menüsünde de coil whine cızırtısı çıkıyor ekran kartından o yüzden ana menüde beklerken kulaklıktan da duyabilirim dedim.

Kasanın ön ses jak portunun yani HD AUDIO kablosunu alıp ekran kartının 12V-2x6 kablosuna yaklaştırdım ve evet, ekran kartındaki o coil whine sesi birebir olarak kulaklığımdan gelmeye başlıyordu.

Sorunu anladıktan sonra kabloları birbirinden uzak şekilde düzenleyip kasayı kapattım. Bu konuyu açma sebebim eğer siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız kablolarınızı bir kontrol edin. HD AUDIO kablosu güç kablolarına özellikle ekran kartı güç kablosuna fazla yakın olmasın. Benim HD AUDIO kablom şu anda CPU güç kablolarıma yakın şekilde ama hiç parazit sesi gelmiyor. Sanırım ekran kartına özgü bir durum.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dilerim.

Son düzenleme: