Merhaba arkadaşlar,

Bana boş bir kasa lazım. Aradığım özellikler şunlar:
  • Fanların PWM olması. Çünkü yüksek fan sesi istemiyorum.
  • Toz filtresi olması. Odam çok tozlanıyor
  • ATX bir anakart kullanacağım.
  • Rajintek Cratos ATX 3.1 850 watt Gold PSU takacağım.
Aklımdaki kasa ve PSU'yu aşağıya bırakıyorum ve sizin öneriniz varsa alırım.
  • Rajintek Panos Ultra MS4
  • Rajintek Cratos ATX 3.1 850watt Gold PSU.
Gelelim soruma.
Bilgisayar kasası ya da fanları PWM olması çok gerekli mi?
Diyelim ki kasa fanları 3 pinli ve bu fanlar yüksek ses çıkarır mı?
Bunun önüne geçmek için illaki PWM fanlı kasa mı almak lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların PWM olması kontrol edebileceğiniz anlamına gelir, PST olması ise birbirine papatya dizilimi ile bağlayıp tek bağlantıdan anakarta takmanıza yarar, yani evet kontrol edip sesin az olmasını istiyorsanız PWM özellikli olması lazım. Çoğu uygun kasada yanlarında gelen fanlar PWM olmuyor nadiren oluyor.

Merhaba arkadaşlar,

• Toz filtresi olması. Odam çok tozlanıyor.
  • Rajintek cratos ATX 3.1 850 watt Gold PSU takacağım.
  • Rajintek panos Ultra MS4.
  • Rajintek cratos ATX 3.1 850watt Gold PSU.
Gelelim soruma.

Kasa fanları kendinden PWM olan az kasa modeli var. DC olsa da sorun olmaz, hız kontrolü mümkün, voltaj ile gelişmiş DC'ler durabiliyor. Hatta fan eğrisi çekerek direkt CPU sıcaklığına endeksleyebilirsiniz fanları, anakart oto voltaj verir zaten.

Kasa fanları kendinden PWM olan az kasa modeli var DC olsa da sorun olmaz hız kontrolü mümkün voltaj ile gelişmiş DC'ler durabiliyor. Hatta fan eğrisi çekerek direk CPU sıcaklığına endeksleyebilirsiniz fanları anakart oto voltaj verir zaten.

Ama sanırım DC olursa Fan Control'den falan kontrol sağlamıyor. BIOS'ta yapması lazım.

Kasa fanları kendinden PWM olan az kasa modeli var. DC olsa da sorun olmaz, hız kontrolü mümkün, voltaj ile gelişmiş DC'ler durabiliyor. Hatta fan eğrisi çekerek direkt CPU sıcaklığına endeksleyebilirsiniz fanları, anakart oto voltaj verir zaten.
DC kontrolcüye sahip anakartı olmazsa BIOS üzerinden kontrol edemez. Dışarıdan DC kontrolcüsü olan çoğaltıcı alırsa kontrolcü üzerinden kontrol edebilir. Ya da Arduino ile bir düzenek hazırlayabilir.

Anakartınızda DC kontrolcü yoksa PWM fanlı modelleri tercih etmeye çalışın. Yoksa fanlar en üst hızda çalışıyor ve kafa ütülüyor.

Merhaba arkadaşlar,

• Toz filtresi olması. Odam çok tozlanıyor
  • Rajintek Cratos ATX 3.1 850 watt Gold PSU takacağım.
  • Rajintek Panos Ultra MS4
  • Rajintek Cratos ATX 3.1 850watt Gold PSU.
Gelelim soruma.
Merhaba hocam. Saydığınız özellikler kendi kullandığım kasada bulunuyor. Sorunsuz kullandığım için tavsiye edebilirim diye düşündüm.

Fanları PWM, istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. ☑️
Üstünde manyetik toz filtresi var. ☑️
ATX destekli. ☑️
Cratos PSU ile kullanıyorum :). ☑️

Merhaba hocam. Saydığınız özellikler kendi kullandığım kasada bulunuyor. Sorunsuz kullandığım için tavsiye edebilirim diye düşündüm.

Fanları PWM, istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. ☑️
Üstünde manyetik toz filtresi var. ☑️
ATX destekli. ☑️
Cratos PSU ile kullanıyorum :). ☑️

Ben de aynı kasayı kullanıyorum. Fanlar ayarlanıyor ama 1300 RPM'i geçmiyor ve yazın yetersiz aşırı sıcak üflüyor kasa, bu yüzden gidip P12 Max fan aldım 4 tane daha iyi oldu. Üstte toz filtresi var PSU'da da var. Ama önde yok ne yazık ki içeri hep toz doluyor. Çok saçma yapmışlar.

Ben de aynı kasayı kullanıyorum. Fanlar ayarlanıyor ama 1300 RPM'i geçmiyor ve yazın yetersiz aşırı sıcak üflüyor kasa, bu yüzden gidip P12 Max fan aldım 4 tane daha iyi oldu. Üstte toz filtresi var PSU'da da var. Ama önde yok ne yazık ki içeri hep toz doluyor. Çok saçma yapmışlar.
Doğrudur hocam, ben sistemi yeni topladığım için sıcak havalarda nasıl bir performans verdiğini bilmiyorum. Bakalım yazın ihtiyaç olursa fanları değiştiririm gerekirse. Teşekkürler bilgi için.

Doğrudur hocam, ben sistemi yeni topladığım için sıcak havalarda nasıl bir performans verdiğini bilmiyorum. Bakalım yazın ihtiyaç olursa fanları değiştiririm gerekirse. Teşekkürler bilgi için.

Ne yazık ki böyle. Arctic P12 Pro tavsiye ederim yeni çıktı hem de daha iyi 4 pin olanını alın alırken, Max modeli bulunmuyor ve yakın fiyatlara geldi olan yerlerde de.

DC kontrolcüye sahip anakartı olmazsa BIOS üzerinden kontrol edemez. Dışarıdan DC kontrolcüsü olan çoğaltıcı alırsa kontrolcü üzerinden kontrol edebilir. Ya da Arduino ile bir düzenek hazırlayabilir.

Anakartınızda DC kontrolcü yoksa PWM fanlı modelleri tercih etmeye çalışın. Yoksa fanlar en üst hızda çalışıyor ve kafa ütülüyor.
Anakartım
Gigabyte b650 gaming x ax v2
Söylediğiniz özellik var mı bilmiyorum

Peki başka ne önerirsiniz?
@LH44 hocam yardım lazım.