Kasa ve PSU önerisi

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Arkadaşlar iyi akşamlar.

Şu an kullandığım kasa ve PSU sistemim sınırda yetiyor. Kasa oldukça küçük, kule tipi işlemci soğutucusu sadece 5 mm farkla sığmayı başardı. Hava akışı düşük ama şimdilik yeterli düzeyde çalışıyor. PSU tarafında ise 550W 80+ White bir model kullanıyorum; günü kurtarıyor ama uzun vadede yeterli değil.

Sistemim şu şekilde:
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı: GTX 1080 (ileride değiştirmeyi planlıyorum)

Yazın çalışıp sağlam bir bütçe oluşturduktan sonra kasa ve PSU'yu tamamen yenilemeyi düşünüyorum. Yeni kasanın kendi fanlarıyla gelmesi, molex yerine doğrudan anakart üzerinden fan beslemesi alması benim için önemli. Bir defa alacağım için içim rahat olsun istiyorum ve bu yüzden 850W, tam modüler bir PSU tercih edeceğim. Aklımda net bir model var: Corsair RM850x.

10 yıl kafamın rahat etmesini istiyorum. Hem estetik hem işlevsellik açısından sağlam bir yükseltme olacak.

Bence 8K'yı 850W'ye vermek yerine 6k ya Enermax D.F.X 1350W Gold tercih edilebilir. Hem söylediğiniz gibi önümüzdeki 10 yıl rahat ettirir diye düşünüyorum.

Bence 8K'yı 850W'ye vermek yerine 6k ya Enermax D.F.X 1350W Gold tercih edilebilir. Hem söylediğiniz gibi önümüzdeki 10 yıl rahat ettirir diye düşünüyorum.
Hocam 4090 gibi bir hayalim yok. Hayatımda hiç o markayı duymadım. Ancak ben daha çok verimlilik taraftarıyım 1350W diyorsunuz ama ikiside %90 verimli olsa da sizin önerdiğiniz tam yüke girmediği için istenilen verimlilik sağlamayacak ve ısınacaktır diye düşünüyorum. Yani mühim olan sessizlik ve verimlilik. Ancak ben daha çok kasa odaklıyım acaba bildiğiniz bir akvaryum tipi istediğim fan yapısına sahip kasa modeli var mıdır acaba?

Öyle olmaz aslında. Fazla yükte olmayacağı için serin çalışacaktır. Enermax gayet iyi markadır. Arkadaşın önerdiği PSU modeli iyi. PSU tier listesinde a+ almış yani güvenle alabilirsin ve ömürlük olur.

Enermax'ın bu modeli için bir konu açmıştım. İsterseniz orayı bir kontrol edin. Çok iyi bir marka olduğu konusunda hemfikirlerdi.

Bu marka için, ilerideki 10 yıl içinde belki yüksek enerji isteyen modeller gelir, bütçeniz oluşur, almak istersiniz diye garantiye almak için bunu önermiştim.

Isınma konusunda, sisteminiz kaç istiyorsa PSU onu verir. Atıyorum, sisteminiz 500W isterken 1350W'nin %90'ını vermez, 500W verir. Dolayısıyla PSU'nun geri kalanı boşta kalacağı için daha uzun ömürlü olur, daha az ısınır.

Zaten bu modellerde, bildiğim kadarıyla belirli bir yüke kadar PSU'nun fanı dönmüyor. %70 yüke sokmadan fazla ses çıkartabileceğini sanmıyorum. Ki o zaman bile minimal bir ses yapabilir.

Kasa konusunda, normalde benim almayı düşündüğüm bir kasa vardı, onu önerecektim. Fakat o model sadece 2 fanla geliyor, dolayısıyla o öneriyi sildim.

Kasa bilgim çok minimal. Dolayısıyla kasa konusunda daha iyi anlayan birisinin konuya bakmasını beklemek daha faydalı olacaktır.

Coil Whine yaşama şansım nedir?
Kondansatör kalitesi ne kadar iyi?

Benim kastettiğim, çoğu PSU'da %20, %50 ve %100 yük altındaki verimlilik değerlerinin kağıt üzerindekiyle uyuşmaması. Örneğin, %50 yükte olması gereken %90 verimlilik, gerçekte %85’e kadar düşebiliyor. Bu yüzden sadece Watt yüksek diye tercih etmiyorum.

Coil Whine yaşama şansım nedir?
Kondansatör kalitesi ne kadar iyi?
Kendimde bu PSU’yu alacağım için baya bir araştırma yaptım. %100 Japon bileşenler kullanılmış, yani olabilecek en kaliteli parçalar var içinde. Üreticisi yanlış bilmiyorsam CWT idi, yani o bile fazlasıyla iyi.

Ayrıyeten fan 140 mm ve kendi ekseninde dönme özelliği var. Bu, Enermax’ın kendi teknolojisi. Kendi içindeki tozları kendi temizleyebiliyor.

Zaten ful modüler, kullanmadığınız kabloları çıkartabiliyorsunuz. ATX 3.0 ve PCIe 5.0 destekliyor, yani ileriye dönüklüğü de fazlasıyla var.

Kendi konumu paylaşabiliyor muyum bilmiyorum ama o konuyu “Bu PSU neden bu kadar kaliteli gözüküyor, bir sorunu var mı?” diye açmıştım. Ve yapay zekaya sorduğum kadarıyla maksimum çok yüksek yükte yüksek ses olabiliyor diye bilgi gördüm ama tabii bu kısıtlı bir olumsuzluk.

Coil whine her parçada her zaman mümkün. Fakat bileşenler bu kadar kaliteli olduğu için muhtemelen ihtimali çok çok düşüktür.

Bir de iade politikası olarak düşünüyorum. İkinizin fikri için de gerçekten teşekkür ederim. Mümkünse hata şansı minimumda olsun istiyorum zaten yazdığım bilgiler üzerinden neye yönelik olduğumu anlamışsınızdır.

1350W Gold yerine bu markanın 1000W en yüksek verimlilik titanyum mu platinyum muydu o versiyonu da var mıdır?

Altta ki deepcool iyiymiş ancak ben kasa yanında satılan PSU yerine harici garantili kutulu almak isterim hocam. Kasa güzelmiş ama. İlginiz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…