ATTILA

Uzman
Dostlar selam görseldeki beyaz şey anladığım kadarıyla cah_fan girişi olmayan anakartlar için bir nevi dönüştürücü ile fan takmaya yarıyor ancak benim fanlarımın ışıkları yanmıyor. Nedeni nedir bunu nasıl çözerim? Kasa Corsair Carbide Spec Delta RGB, anakart B450-A-PRO-Max.

Dosya Ekleri

• pc fan 1.webp
    pc fan 1.webp
    152,7 KB · Görüntüleme: 131
Açıkçası sadece RGB ışıklar için giriş var gibi duruyor, tahminimce fanların dönmesi için bu arkadaşa ihtiyaç yok.

Hocam arka kablolamada baktığım kadarıyla bundan çıkan bir şeye 3 tane fan bağlanmış SYS_FAN 1 girişinden de çıkan 4'lü bir çıkış var 1'i egzoz fanı 3üyse öndeki fanlar bu cihaza takılmış.

Açıkçası sadece RGB ışıklar için giriş var gibi duruyor, tahminimce fanların dönmesi için bu arkadaşa ihtiyaç yok.
Ancak sorum daha çok o değil rgblerimi nasıl çalıştıracağım?

Spec Delta'dan cikan dahili RGB kontrolcu bu. "Speed" tusuna basili tutmayi veya basmayi dene, belki o sekil aktif oluyordur.

Hocam yaklaşık 20 saniye basılı tuttum ancak yine de çalışmadı ayrıca anladığım kadarıyla eğer RGB'leri istemiyorsam bu arkadaşa ihtiyacım yok değil mi?

Hocam yaklaşık 20 saniye basılı tuttum ancak yine de çalışmadı ayrıca anladığım kadarıyla eğer RGB'leri istemiyorsam bu arkadaşa ihtiyacım yok değil mi?
Evet, RGB kullanmak istemiyorsan ihtiyacin yok. Bu arada bu kablonun diger ucu bagli mi? SATA veya Molex ile baglaniyordu sanirim.

Evet, RGB kullanmak istemiyorsan ihtiyacin yok. Bu arada bu kablonun diger ucu bagli mi? SATA veya Molex ile baglaniyordu sanirim.

Bağlıydı sanırsam hocam ancak 1 dakika bir daha bakayım.

Bağlı hocam.

Konum çözülmemişti aslında moderatör ekibi asıl sorum fanlarımın ışıklarıydı.

@BerkayZ87 hocam şimdi daha iyi bir şekilde baktım kabloların hepsi takılı bozulmuş olma ihtimali gibi bir şey var mı? Ayrıca benim bu RGB'leri çalıştırmam için bu dönüştürücüyü kullanmam zorunlu mu?​

Son düzenleme: