Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu durumda ne yapmam gerek?

Anakart MSI.

BIOS'u kurcaladım ama çözemedim. Sürekli RPM değeri yükselip alçalıyor.

Videoda göründüğü üzere...

DC fan beslemenizde sorun var bilginiz olsun oto fan voltaj kontrolcüsü beslemesin de anakart garantisi var ise garantiye gönderin. Beslemeyi değişirler sorun düzelir.

1000 RPM altina dusmeyin derim. Ustte attiginiz menunun aynisini atabilir misiniz System 1 seciliyken?
Buyurun.

20251126_002255.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Segotep urunleri hakkinda cok asiri detay sunmuyor. Fan modellerini de yazmamislar ya da ben goremedim. 1000 RPM altina inmemeniz hakkinda soylemim de Berkay hocamin da soyledigi seyle alakali. Cok dusuk RPM'lerde fanlari calistirirsaniz, bazen hic donmeme veya donmeye calisip donememe gibi senaryolar olabiliyor. 1000 RPM genelde gordugum kadariyla ''guvenli''' nokta oluyor, minimum RPM icin. Bu yuzden onermistim.

Bunun disinda her fanin genelde kendine ozgu sesli olmaya basladiklari RPM duzeyleri olur, bu duzeyi de kendiniz bulmalisiniz. Cogunlukla %70 ve ustunde oluyor bu nokta, tabii her fanin kendine ozgudur.
1764113246568.webp

Bunun disinda da grafigi boyle yapin. Soldan da ''step up'' suresi olarak 0.2 saniye, ''step down'' suresi olarak da 0.4 saniye secin. Bakalim kulaginiza daha iyi gelecek mi?