jackarmis

Uzman
Selamlar, iyi geceler. Oyunda bile asla ses çıkartmazdı yıllardır bilgisayar. 1-2 haftadır kasadan böyle zorlanma+takılma sesine benzer bir ses geliyor. Kasa şeffaf, fanlarda bir takılma görmüyorum. Acaba napabilirim, önerileriniz ne olur? Bu konularda çok tecrübesiz olduğum için bilgili kişilerden yardım almak adına konu açtım. Not: Sesler bazen duruyor bazen devam ediyor.

Selam, iyi geceler. Oyunda bile asla ses çıkartmazdı yıllardır bilgisayar. 1-2 haftadır kasadan böyle zorlanma+takılma sesine benzer bir ses geliyor. Kasa şeffaf, fanlarda bir takılma görmüyorum. Acaba ne yapabilirim, önerileriniz ne olur? Bu konularda çok tecrübesiz olduğum için bilgili kişilerden yardım almak adına konu açtım. Not: Sesler bazen duruyor bazen devam ediyor.

Kasanın fanlarından mı geliyor kaynağını bulun belki coil whine dır.

Fanlardan birinin vadesi dolmuştur. Sorunlu olana yağ sürmek lazım. Eğer fan değilse coil whine var demektir. Oyun oynarken mi ses oluyor? Önce fanları durdurman lazım. Sonra kasa içinden aynı ses geliyor mu diye bakman lazım. Geliyorsa ekran kartı veya PSU'da coil whine vardır. Gelmiyorsa zaten fanlardır problem.