Adelayn

Uzman
Merhaba, garantisi bitmemiş bir ASUS 4070 Dual bir ekran kartım var. Tam anlayamasam da ekran kartı veya sıvı soğutucumdan tiz bir cızırtı geliyor. Bu cızırtı sadece ben oyunlarda iken oluyor.(klasik coil whine değil).FurMark veya Cinebench gibi testlerde ise cızırtı sesi gelmiyor. Kafamı karıştıran PSU 4 veya 5 senelik ,acaba PSU sistemde ki cihazlara ses yaptırma imkanı var mı?
Böyle durumlar yaşayan veya fikri olan benimle paylaşırsa memnun olurum.

Son düzenleme:
Fanları tek tek kontrol ettim onlarda problem yok. Sadece CPU_FAN girişi boşta çünkü SYS_FAN2 pump ve cpu_opt sıvı soğutucuya yetiyor.

MSI Afterburner üzerinden power limit’i %90 ya da %80 seviyesine çekmeyi dene. Eğer ses azalırsa, büyük ihtimalle sorun ekran kartının güç bileşenlerinden kaynaklanıyordur. Ancak değişiklik olmazsa, PSU ihtimali daha da güçlenir. Zaten 4-5 yıllık bir PSU’nun değişim zamanı gelmiş olabilir.

MSI Afterburner üzerinden Power Limit'i %90 ya da %80 seviyesine çekmeyi dene. Eğer ses azalırsa, büyük ihtimalle sorun ekran kartının güç bileşenlerinden kaynaklanıyordur. Ancak değişiklik olmazsa, PSU ihtimali daha da güçlenir. Zaten 4-5 yıllık bir PSU'nun değişim zamanı gelmiş olabilir.

80 ve 70'e çektim hem Afterburner hem de ASUS GPU Tweak3. İkisinde de ses değişmedi.