melihbaki

Uzman
Dün konu açmıştım ancak eksik bilgi verdiğimden dolayı cevaplar aynı oldu. Kasa ve laptop olarak 2 bilgisayarım var. Kasa RX 6750XT ve R5 5600 donanımlı. Laptop ise R5 5500U ve RTX 3050 donanımlı. Daha önce hiç konsol almadım, tecrübe etmek istiyorum. Sizce kasamı satıp PS5 ya da Xbox Series X alsam pişman olur muyum? Konsoldaki oyun fiyatları daha fazla biliyorum ama denemek istiyorum.

Kendin de söylemişsin zaten oyunlar çok pahalı. Özellikle PlayStation tarafında deli dehşet pahalı. Bunu göz önünde bulundurarak al. PS 5 Pro alma imkanın varsa onu al. O kadar bütçeye çıkabilirsen eğer.

Dün konu açmıştım ancak eksik bilgi verdiğimden dolayı cevaplar aynı oldu. Kasa ve laptop olarak 2 bilgisayarım var. Kasa RX 6750XT ve R5 5600 donanımlı. Laptop ise R5 5500U ve RTX 3050 donanımlı. Daha önce hiç konsol almadım, tecrübe etmek istiyorum. Sizce kasamı satıp PS5'ya da Xbox Series X alsam pişman olur muyum? Konsoldaki oyun fiyatları daha fazla biliyorum ama denemek istiyorum.

Konsol deneyimleyeceksen PS5 al bence, çünkü Xbox üzerindeki oyunların çoğu zaten PC'de de var. PS5 oyunları bence xboxa göre kat kat daha iyi. Denemek için alınabilir. Oyun fiyatlarına gelince, aylık PS Plus üyeliği alman daha mantıklı bütün oyunlar içerisinde mevcut zaten. Tek tek oyun almaktan daha mantıklı, Xbox'da alsan yüksek ihtimalle aynı şeyi yapacaktın zaten.

Dün konu açmıştım ancak eksik bilgi verdiğimden dolayı cevaplar aynı oldu. Kasa ve laptop olarak 2 bilgisayarım var. Kasa RX 6750XT ve R5 5600 donanımlı. Laptop ise R5 5500U ve RTX 3050 donanımlı. Daha önce hiç konsol almadım, tecrübe etmek istiyorum. Sizce kasamı satıp PS5'ya da Xbox Series X alsam pişman olur muyum? Konsoldaki oyun fiyatları daha fazla biliyorum ama denemek istiyorum.

Oyun dışı işiniz yoksa olabilir ama bence laptopu satıp almak daha mantıklı. Konsolda Xbox için Game Pass ile ucuza kullanabilirsin.

Ben de ekran kartımı satıp Series X alacağım. Oyunlara ara verdiğimden ve taşınabilirliği için cazip geliyor. Ama yüksek grafikli çoğu oyunu çözünürlüğe göre genelde 60 Hz'de çalıştıracaktır. PC'yi uzun süre 180 Hz'de kullandıktan sonra bir kereliğine 60 Hz'e geri dönünce öcü gibi baktım.

Bu sebeple, Xbox oyunları oynamayacaksam tek konsol alternatifi PS 5 olurdu.

Son düzenleme:
Oyun tarzınıza bağlı. Yatarak hikayeli oyun oynarım derseniz PS5 alınabilir. PS5 Pro almayın, gereksiz bir cihaz.

PC'ye kontrolcü takarak aynı deneyim alınamaz bence. Masada oturuyorsun sonuçta.

Ayrıca PS5 için 2K bir monitör veya 4K bir TV gerektiğini de unutmamak lazım.

Bence yapma ama yine de yapmak istiyorsan bir Xbox Series S kullanıcısı olarak kesinlikle PS5 almanı öneririm. Özel oyunları yeter. Zaten Xbox özel oyunlarını PlayStation çıkaracağını açıkladı. Yine de bence bir Xbox Controller alsan oyun konsolu tadına ulaşabilir.

Kasan güzel bence, konsola geçsen belki ilk birkaç hafta iyi yaptığını düşünürsün sonra hevesini alınca kasayı ararsın. Güzel bir gamepad alıp yine benzer konfor ile oyun oynayabilirsin zaten.