Kasanın ARGB fanları kontrol edilemiyor

Geraltın kılıcı 52

Üstün
Yer
Cintra
Fotoğraflandırırsan yardımcı olmaya çalışalım.

Fanlarını 4 pin 5 volt ARGB olarak ele alıyorum.

Fanları kontrolcü de topladın diyelim, kontrolcüden anakart üzerine giden PWM ve ARGB kablosu olması lazım, kontrolcü ile anakart arasında kablo yoksa iletişim kuramaz.

Kontrolcünün bir tarafına, güç kaynağından SATA ile Power kablosu bağlanmalı, diğer tarafından anakart üzerindeki pimlere bağlanan bir kablo olmalı.

Fotoğraflandırırsan yardımcı olmaya çalışalım.
Telimin şarjı yok şu anda ondan anlatıcam.

Cha Fan girişine 4 pin girişimi takmadığımda Kasa çalışmıyor. 4pin girişinden benim bildiğim kadarıyla aura/reset bölümündeki girişin gelmesi lazım. Fakat bu yuva 3pin soket yapısına sahip çıkışı molex olan bir şey istiyor. Gidip reset yuvasını Aura bölümüne takmaya çalıştığımda ise sığmıyor. Yoksa olur muhtemelen.

Hocam işte molexlerimin girişi 3 pine uygun değil. Bu sebeple yapamıyorum. Önerebileceğiniz bir kablo var mı? Piyasada bulamadım pek. Bilmediğim bir firmadan da almak istemiyorum.

Görselde işaretlediğin, ankartın sağ tarafındaki yer, PWM yani fanın güç soketi, oranın RGB ile alakası yok. Musait olduğunda bakalım.

Görselde işaretlediğin, ankartın sağ tarafındaki yer, PWM yani fanın güç soketi, oranın RGB ile alakası yok. Musait olduğunda bakalım.

Hocam zaten PWM soketini oraya taktım. Sorun aura/reset bölümündeki Molex girişinin olmaması. Kablo arıyorum onu da bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…