Willaxia

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Dün yeni aldığım bilgisayarın montajını yaparken ön ve arka fanları birbirine bağladıktan sonra birleşen kabloyu anakarta taktım ancak çalışmadı. Ben de bu yüzden anakarttan kabloyu çıkarmadan aynı zamanda arka fanın molex girişini güç kaynağına bağladım. Bilgisayarı açtığım anda dumanlar çıkmaya başladı.

Sonradan arka kapağı açtığımda arka fanın ön fan ile bağlantı yapma kablosu ve ön fanın arka fanla bağlantı yapma kablosunun erimiş olduğunu gördüm, aynı zamanda anakarta giden fan kablosunda da yanıklar vardı. Ön fan ve arka fanın birbirine bağlı olan yanmış kablolarını, anakarta giden fan kablosunu söktüm.

Şu an sadece arka fanı molex kablosuyla çalıştırıyorum. Ön fanlar hakkında yapabileceğim bir şey var mı? Kasa: FSP CMT318.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Dün yeni aldığım bilgisayarın montajını yaparken ön ve arka fanları birbirine bağladıktan sonra birleşen kabloyu anakarta taktım ancak çalışmadı. Ben de bu yüzden anakarttan kabloyu çıkarmadan aynı zamanda arka fanın Molex girişini güç kaynağına bağladım. Bilgisayarı açtığım anda dumanlar çıkmaya başladı.

Sonradan arka kapağı açtığımda arka fanın ön fan ile bağlantı yapma kablosu ve ön fanın arka fanla bağlantı yapma kablosunun erimiş olduğunu gördüm, aynı zamanda anakarta giden fan kablosunda da yanıklar vardı. Ön fan ve arka fanın birbirine bağlı olan yanmış kablolarını, anakarta giden fan kablosunu söktüm.

Şu an sadece arka fanı Molex kablosuyla çalıştırıyorum. Ön fanlar hakkında yapabileceğim bir şey var mı? Kasa: FSP CMT318.

Bir yerde kısa devre yaptırmışsınki kablolar yanmış. Kısa devre yaptıran şeyi bul. Ayrıca Molex'i neden anakarta bağladınız?

Bir yerde kısa devre yaptırmışsınki kablolar yanmış. Kısa devre yaptıran şeyi bul. Ayrıca Molex'i neden anakarta bağladınız?
Molexi anakarta değil arka fanda olan molex kablosuna bağladım. Galiba arka fana bağladığım molex kablosu ön ve arka fanı birleştiren kabloya elektrik götürüp yanmasına sebep oldu diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 15.40.14_7b05ead0.webp
    WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 15.40.14_7b05ead0.webp
    602,7 KB · Görüntüleme: 65
  • WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 15.40.14_814c760f.webp
    WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 15.40.14_814c760f.webp
    850,2 KB · Görüntüleme: 52
  • WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 15.40.15_86dbfb44.webp
    WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 15.40.15_86dbfb44.webp
    608,7 KB · Görüntüleme: 54