Kask kameraları yasal mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Testo Unit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 102
  • Etiketler Etiketler
    kask
Makaleler
4
Yakın zamanda motor alma düşüncem var ancak aklıma bu soru takıldı. Herhangi bir sosyal medyada paylaşmadan sadece bir olay oldu mu görüntüleri resmi makamlar ile paylaşmak ve somut delil olması için kullanılan kask kameraları yasal mı yoksa KVKK ihlaline mi girer?

Kamuya açık alanlarda çekim yapmak ve ses kaydı almak yasaldır. Özel mülkiyet içerisinde bilgi verilmeden gizli bir şekilde çekim yapmak yasal değildir.

Trafikte giderken kask kamerası ile kayıt alabilir ve gerektiğinde bunu yasal mercilerle paylaşabilirsiniz.

Not: Görevli kolluk kuvvetlerinin görevlerini icra ettiği sırada ve üniformaları üzerlerinde iken kayıt altına almak yasak diye biliyorum, eklemek istedim. Yanlışım varsa bu notta @Şişman Adam halleder. Saygılar abim.

Trafikte bir sivil ile münakaşaya girmeden önce "kayıttayım" deyince yasal sorumluluk kalkıyor mu peki?

Trafikte bir sivil ile münakaşaya girmeden önce "kayıttayım" deyince yasal sorumluluk kalkıyor mu peki?
Kamuya açık alan olduğu için yasal bir sorumluluk bulunmuyor. Yukarıda da bahsettiğiniz gibi yasal mercilere vermek suretiyle işleyeceğiniz için ek bir sorumluluk da getirmiyor.

Ancak durum ve kişinin bilgileri işi değiştirebilir. Siz bir aracı takip eder ve sürekli o aracı çekerseniz burada özel hayatın gizliliği devreye girebilir. Şişman abi müsait olunca daha detaylı bilgi verecektir. Benim bilgim buraya kadar maalesef.

Görevli kolluk kuvvetlerinin görevlerini icra ettiği sırada ve üniformaları üzerlerinde iken kayıt altına almak yasak diye biliyorum, eklemek istedim.
Yanlış bilmiyorsam tam tersi, görevlerini icra ettikleri sırada ve üniformaları üzerlerinde iken kayıt altına alınmaları serbest. Buna karşı sanırsam EGM ya da yerel emniyet müdürlükleri kararlar aldılar ama anayasaya aykırı olduğu için havada kaldı, daha sonra da iptal edildi diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Ben de o şekilde biliyorum, kanunlar her şeyin üzerinde ancak bizim ülkemizde maalesef Anayasa pek dinlenmemekte. O sebeple belirtmek istedim.

Ben de o şekilde biliyorum, kanunlar her şeyin üzerinde ancak bizim ülkemizde maalesef Anayasa pek dinlenmemekte. O sebeple belirtmek istedim.
Yani yasal hak ama pratikte hem polisle münakaşa etmek saçma hem de polislerin bir çoğu yasalardan bihaber. Motovlogcu arkadaşlarda çok görüyorum, polis "kaydedemezsin" deyince kavgaya tutuşuyorlar. Onun yerine kapattım diyerek geçiştirilebilir, zaten yasal olarak haklı olduğunuzdan muhtemelen bir itirazda vesaire kabul edilir ya da mahkemede delil olarak kullanılabilir. Ama o aşamada da polise yalan beyan vermek yasal mıdır bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…