Selam hocalarım Hyper-V'yi sandbox için açıyorum fakat anlamadığım bir şekilde sanallaştırma kapanıyor. Hypervyi kapattığım zaman sanallaştırma açılıyor. Nasıl ikisini yan yana açarım?

1760795015026.webp

Selam hocalarım Hyper-V'yi sandbox için açıyorum fakat anlamadığım bir şekilde sanallaştırma kapanıyor. Hypervyi kapattığım zaman sanallaştırma açılıyor. Nasıl ikisini yan yana açarım?

Eki Görüntüle 193600
Kaspersky ve Hyper-V'yi aynı anda çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kaspersky Ayarlarını Kontrol Edin:
- Kaspersky'yi açın ve "Ayarlar" menüsüne gidin.
- "Hedef" sekmesine tıklayın ve burada sanallaştırmayı etkileyebilecek bir özellik olup olmadığını kontrol edin. Bazı güvenlik özelliklerini devre dışı bırakmanız gerekebilir.

2. Kaspersky'nin Sanal Makine Desteğini Etkinleştirin:
- Eğer Kaspersky'nin sanal makineler ile uyumlu bir modu varsa bunu etkinleştirin. Bu genellikle "Lucrative" veya benzeri bir başlık altında yer alabilir.

3. Hyper-V Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows bileşenleri arasından Hyper-V bileşeninin doğru kurulduğundan emin olun.
- Hyper-V yönetim konsoluna girerek gerekli tüm ayarların doğru yapılandırıldığını kontrol edin.

4. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin (genellikle bilgisayar açılırken F2 ya da Del tuşuna basarak).
- Sanallaştırma (VT-x veya AMD-V) özelliğinin etkin olduğundan emin olun.

5. Kaspersky'yi Güncelleyin:
- Kaspersky'nin en son güncellemelerini yükleyin. Güncel sürüm, uyumluluk sorunlarını giderebilir.

6. Geçici Olarak Kaspersky'yi Devre Dışı Bırakın:
- Kaspersky'yi geçici olarak devre dışı bırakıp Hyper-V'yi açmayı deneyin. Eğer bu şekilde açılıyorsa, Kaspersky'nin ayarlarını daha detaylı incelemeniz gerekebilir.

Adımları uyguladıktan sonra sorununuz çözülmezse, ek detaylarla geri dönebilirsiniz.