cr0xip

Uzman
Kaspersky Premium kullanıyorum, birkaç haftadır aktif. Bugün ilk defa antivirüs, Armory crate için mikrofona erişmek istediğine dair uyarı verdi. Ardından kameraya erişim için de uyarı çıktı. Masaüstü bilgisayar kullandığım için kamera yok. Belki bir hata olabilir ama programı yükledikten uzun süre sonra ve bilgisayarı bugün açtığımda böyle bir uyarı vermesi dikkatimi çekti.

Son düzenleme:
Kamera veya mikrofonun var olduğu için vermez ki uyarı, onla alakası yok. Sadece o uygulamanın kamera ve mikrofon kullandığını sana söyler, senin fark etmeni sağlar. Bende de Kaspersky Plus var mesela.

Tamamen normal. Bilgisayarınızda kamera olmaması da fark etmez. Kaspersky, o uygulamanın kamera ve mikrofona erişmeye çalıştığını size söylüyor. Her ne kadar sizde kamera olmasa bile o uygulama kamera iznine sahip olmaya çalışıyormuş işletim sisteminde. Kaspersky de bu yüzden bildirim yolluyor size. Zaten isterseniz isteği reddettirebiliyorsunuz

2-3 haftadır yüklü ikiside ilginç olan daha yeni sorması engelleyim mi diye, Kaspersky'nin mikrafon ve kamera erişimi yapmaya çalıştığına dair.

2-3 haftadır yüklü ikiside ilginç olan daha yeni sorması, Kaspersky'nin mikrafon ve kamera erişimi yapmaya çalıştığında dair.
2-3 haftasını bilmiyorum, ama Kaspersky mikrofona ve kameraya erişmek istemiyor ki. X uygulaması erişmek istediği için erişim "kesilsin mi?" & "izin verilsin mi?" demek istiyor.

2-3 haftasını bilmiyorum, ama Kaspersky mikrofona ve kameraya erişmek istemiyor ki. X uygulaması erişmek istediği için erişim "kesilsin mi?" & "izin verilsin mi?" demek istiyor.
Onu demek istedim, Armory crate'nin niye mikrafonla kameraya ihtiyacı olsun ki, gizli bilgi toplamak gibi bişey bunu ilk defa denemesi sanki, çünkü içinde buna ihtiyaç duyduğu bir özellik yok. Başka kullanan uygulamalar dışında hiç sormuyor bunu.

Onu demek istedim, Armoury Crate'nin niye mikrofonla kameraya ihtiyacı olsun ki, gizli bilgi toplamak gibi bir şey bunu ilk defa denemesi sanki çünkü içinde buna ihtiyaç duyduğu bir özellik yok.

Hocam her uygulama haddinden fazla izin ister siz ihtiyacı yoksa engelliyin.

Onu demek istedim, Armory crate'nin niye mikrafonla kameraya ihtiyacı olsun ki, gizli bilgi toplamak gibi bişey bunu ilk defa denemesi sanki çünkü içinde buna ihtiyaç duyduğu bir özellik yok.
Dostum sen kendin indirdiğin Armory Crate'nin ne için kullanıldığını biliyorsundur herhalde :D Bu ASUS'un ürünlerini toplu bir yerde yöneten bir şey. Mesela sen ASUS markalı mikrofon alsan Armory Create ses erişimine ulaşmaya çalışmayacak mı?

Screenshot_389.webp

Screenshot_385.webp