Borz

Uzman
Kaspersky ile tarama yaptığımda 14 tehdit algılıyor ama raporlar kısmına giriyorum, detay açıyorum, tehdit yok diyor. Hangi dosya hangi klasör göremiyorum, ayrıca karantinaya da alınmamış. Malwarebytes ile tarama yaptığımda ise hiçbir sorun göstermiyor. Sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile tarama yaptığımda 14 tehdit algılıyor ama raporlar kısmına giriyorum, detay açıyorum, tehdit yok diyor. Hangi dosya hangi klasör göremiyorum, ayrıca karantinaya da alınmamış. Malwarebytes ile tarama yaptığımda ise hiçbir sorun göstermiyor. Sebebi nedir?
Sorunun çözümü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Tarayıcıyı Güncelleyin:
- Kaspersky yazılımınızı son sürüme güncelleyin. Eski versiyonlar bazı hatalara sebep olabilir.

2. Hızlı Tarama ve Tam Tarama:
- İlk olarak "Hızlı Tarama" yapmışsanız, "Tam Tarama" yapmayı deneyin. Tam tarama, sistemin daha derinlemesine incelenmesini sağlar.

3. Gizli Klasörleri Kontrol Edin:
- Kaspersky'nin taradığı dosyaların gizli klasörlerde olabileceğini unutmayın. "Gizli dosyaları göster" seçeneğini açarak bu dosyaları kontrol edin.

4. Karantina Ayarlarını Kontrol Edin:
- Kaspersky ayarlarında "Karantina" bölümünü kontrol edin. Durumunu kontrol edin ve kurallara göre karantinaya alınmayan tehditlerin neden belirtilmediğini inceleyin.

5. Raporlama Ayarları:
- Kaspersky ayarlarından, "Raporlama" bölümündeki ayarların doğru yapıldığından emin olun. Tehdit raporlarının görünür olması için gereken ayarları kontrol edin.

6. Güncel Tehdit Veritabanı:
- Kaspersky’nin güncel tehdit veritabanına sahip olduğundan emin olun. Güncelleme yapmadıysanız, tehditleri algılayamayabilir.

7. Malwarebytes ile Çelişki:
- Malwarebytes'in tarama türlerinin farklı olabileceğini göz önünde bulundurun. İki yazılımın farklı yöntemler kullanarak tehdit belirleyebileceğini unutmayın.

8. Destek Alın:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, Kaspersky destek ile iletişime geçin. Özellikle tarama sonuçlarıyla ilgili bir sorun olabileceğini belirtin.

Bu adımları takip ettikten sonra sorununuzun çözülmesini umuyorum. Eğer hâlâ devam ederse, daha fazla teknik detay veya farklı bir sorunla ilgili bilgi sağlayabilirsiniz.

Malwarebytes eskisi kadar güçlü değil.