8024

Uzman
Merhaba. Başlıkta belirttiğim gibi Kaspersky ve GoodbyeDPI aynı anda çalışırken internete bağlanamıyorum. Kaspersky'ın GoodbyeDPI'da virüs algıladığı tüm dosyaları istisnalara ekledim, Kaspersky'ı kapatarak GoodbyeDPI'ı kurdum ve her şeye sıkıntısız girebiliyordum. Kaspersky'ı tekrar açtığımda ise bilgisayarımda internete bağlanamıyorum. Bir siteye girmek istediğimde ilk önce DNS'ini kontrol et hatası alıyorum. Sonrasında internet bağlantısı yok hatası alıyorum. Kaspersky'ı duraklatınca yine internete bağlanamıyorum. Ancak Kaspersky'dan çıkınca anında internete bağlanabiliyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba. Başlıkta belirttiğim gibi Kaspersky ve GoodbyeDPI aynı anda çalışırken internete bağlanamıyorum. Kaspersky'ın GoodbyeDPI'da virüs algıladığı tüm dosyaları istisnalara ekledim, Kaspersky'ı kapatarak GoodbyeDPI'ı kurdum ve her şeye sıkıntısız girebiliyordum. Kaspersky'ı tekrar açtığımda ise bilgisayarımda internete bağlanamıyorum. Bir siteye girmek istediğimde ilk önce DNS'ini kontrol et hatası alıyorum. Sonrasında internet bağlantısı yok hatası alıyorum. Kaspersky'ı duraklatınca yine internete bağlanamıyorum. Ancak Kaspersky'dan çıkınca anında internete bağlanabiliyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba bu sorunu arkadaşımda yaşadık ve hiçbir şekilde çözemedim. GoodbyeDPI her yerden izin verdim programda ama yok her defasında engelledi ve sildi. Bu yuzden Kaspersky kaldırmak zorunda kaldık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki konuda çeşitli çözümler sunulmuş ama sanırım bazıları çalışmıyor.

Bunu bir deneyebilirsin;
Kaspersky Firewall Configuration

Kaspersky’s Firewall may flag altered or non-standard packets as suspicious.

Also maybe you can explicitly allow GoodByeDPI traffic:
  1. Create a Custom Rule:
    • Open Kaspersky Premium.
    • Go to Settings > Network Settings > Firewall.
    • Click on Configure Application Rules.
    • Find or add GoodByeDPI’s executable(s) and Windivert driver (windivert.sys)😞
      • Set them to Allow for all network connections.
  2. Allow Specific Ports or Protocols:
    • Under the Firewall settings:
      • Navigate to Packet Rules or Network Rules.
      • Add a rule to explicitly allow all traffic for the ports/protocols used by GoodByeDPI (e.g., TCP/UDP on ports 80, 443).
    • For non-standard packets:
      • Allow ICMP, fragmented packets, or other custom traffic as needed.
  3. Exclude DPI-altered Traffic:
    • If GoodByeDPI uses specific custom packets, add an application exclusion rule for its executables:
      • Go to Settings > Threats and Exclusions > Manage Exclusions.
      • Exclude the executables and processes entirely.

Engellemenin nedeni ''ağ trafiği''.
Güvenlik - Virüs programının ağ trafiğini denetleyen kısmı ile ilgili ayarlardan sorunu çözmek mümkün olabilir.
Karspersky kullanmıyorum bu yüzden ayarları ile ilgili bilgi sahibi değilim.

Engellemenin nedeni ''ağ trafiği''.
Güvenlik - Virüs programının ağ trafiğini denetleyen kısmı ile ilgili ayarlardan sorunu çözmek mümkün olabilir.
Karspersky kullanmıyorum bu yüzden ayarları ile ilgili bilgi sahibi değilim.
Hepsini yaptım yine aynı engelliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini yaptım yine aynı engelliyordu.
Windivert = GoodbyeDPI nin ağ trafiğini düzenlemek için kullandığı SYS dosyası.
Virüstotal de karspersky tarafından riskli tool olarak çıkıyor.
İşlemlerden veya DPI içinden hariç tutulanlar listesine eklenebilirse belki sorun çözülebilir.
Elimden gelen bu kadar. Farklı bir yolla Çözüme ulaşırsanız bizi de bilgilendirin. :)

Windivert = GoodbyeDPI nin ağ trafiğini düzenlemek için kullandığı SYS dosyası.
Virüstotal de karspersky tarafından riskli tool olarak çıkıyor.
İşlemlerden veya DPI içinden hariç tutulanlar listesine eklenebilirse belki sorun çözülebilir.
Elimden gelen bu kadar. Farklı bir yolla Çözüme ulaşırsanız bizi de bilgilendirin. :)
Saol bunu kendi sisteminde deneyip yazacağım ❤️.