Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. 2019'dan beri güvenlik yazılımı olarak Kaspersky ürünlerini kullanıyorum. Öncesinde korsan ESET kullanıyordum.

Maalesef Kaspersky Rus bir şirket olduğu için Rus hükümetinin sevmediği şeyleri de engellediği biliniyor. Mesela GoodbyeDPI ve Zapret gibi araçlar Kaspersky yüklüyken çalışmayabiliyor. Ben her ne kadar GoodbyeDPI veya Zapret gibi araçlar olmadan da yasaklı sitelere girebilsem de (Turknet sağ olsun :love:) Kaspersky'nin Rus şirket olması gibi durumlardan dolayı farklı bir güvenlik yazılımına geçme gibi bir planım var. Zaten Premium lisansım 80 gün sonra bitecek, bu defa yenilemek yerine farklı bir yazılıma geçiş yapmayı düşünüyorum.

Kesinlikle Microsoft Defender düşünmüyorum, lütfen Defender önermeyin. Defender, Microsoft'a ait olduğu için (Windows da Microsoft'a ait) korsan Windows veya korsan yazılım/oyun kullanmamızı sağlayan her türlü aracı virüs olarak görme hastalığı var. Özellikle üçüncü parti (Kaspersky dışında), ücretli bir güvenlik yazılımı düşünüyorum.

ESET aşırı pahalı olduğu için istesem de orijinal ESET kullanmam zor.

Hangi güvenlik yazılımını önerirsiniz?

Windows Defender + tarayıcıda uBlock Origin + Bilinçli kullanıcı olmanız.

İlla bir antivirüs önermemi isterseniz, benim siber güvenlik üstünde çalıştığım yıllarda sadece Norton benden puan alabildi. ESET ise sınıfta kaldı.
Defender MAS'ı inatla virüs olarak görüyor, o yüzden pek düşünmüyorum. Korsan yazılımlara kafasına göre pozitif uyarı veriyor Defender.

Microsoft Defender haricinde bir güvenlik yazılımı önerisi istiyorum.

En güçlü ve mantıklı alternatif kesinlikle BitDefender olacaktır. Hem koruma testlerinde Kaspersky ile kafa kafaya yarışan nadir yazılımlardan hem de sık sık yapılan kampanyalarla ESET'e göre çok daha uygun fiyata lisans bulunabiliyor. Rusya konusundaki çekincen için de için rahat olsun, Romanya merkezli ve bu konularda oldukça şeffaflar. Yalnız şu konuda küçük bir uyarı yapayım Defender kadar agresif olmasa da BitDefender dahil tüm üst seviye güvenlik yazılımları o bahsettiğin korsan araçlara uyarı verecektir, ancak istisna ekleyip yönetmek Defender'daki kadar kanser etmez. Doğrudan Total Security paketine indirim kovalayıp geçebilirsin, pişman etmez.

En güçlü ve mantıklı alternatif kesinlikle BitDefender olacaktır. Hem koruma testlerinde Kaspersky ile kafa kafaya yarışan nadir yazılımlardan hem de sık sık yapılan kampanyalarla ESET'e göre çok daha uygun fiyata lisans bulunabiliyor. Rusya konusundaki çekincen için de için rahat olsun, Romanya merkezli ve bu konularda oldukça şeffaflar. Yalnız şu konuda küçük bir uyarı yapayım Defender kadar agresif olmasa da BitDefender dahil tüm üst seviye güvenlik yazılımları o bahsettiğin korsan araçlara uyarı verecektir, ancak istisna ekleyip yönetmek Defender'daki kadar kanser etmez. Doğrudan Total Security paketine indirim kovalayıp geçebilirsin, pişman etmez.
Sisteminiz güçlüyse ücretsiz olarak BitDefender Antivirus Free önerebilirim.

Tabii ücretli sürümlerin deneme sürümünü de baştan öhm öhm...
Ben de zaten Bitdefender düşünüyordum :) Bitdefender'ın Romanya merkezli olduğunu da biliyorum ve zaten o yüzden istemiştim.
ancak istisna ekleyip yönetmek Defender'daki kadar kanser etmez.
Defender istemememin nedeni buydu zaten. İstisna ekleyip izin vermeye kalksan bazen Microsoft Defender'ın arayüzünde o zararlı takılı kalıyor ve hiçbir şekilde silinmiyor. Sürekli uyarı vermeye devam ediyor. Algılama geçmişini silmek için bilgisayarı güvenli modda başlatıp oradan silmek gerekiyor, şaka gibi.

@Max Caulfield, BitDefender çok güçlü bir motora sahip, false-positive oranı da fena değil. Ama kaynak kullanımı biraz fazla diğerlerine göre. "Güçlü bir bilgisayarınız varsa" diye de o yüzden belirttim. SSD'li ve yeterli düzeyde RAM boyutu olan bir sistemde performans düşüşü yaratmayacaktır.