25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Kaspersky veri sızıntısı denetleyicisi özelliği açık, fakat az önce @gmail.com adında bir hesabı eklemememe denetlediğini ve 24 adet veri sızıntısı gerçekleştiğini söyledi. Hesap adı yok ve eklemedim, neyi denetliyor anlamadım. 2014'ten 2024'e kadar uzanıyor tarihler. Siteleri bilmiyorum bile. 2AD, Authenticator açık ve şifrelerimi değiştim hesabıma giremezler fakat merak ettim.

1765364881190.webp

Kaspersky veri sızıntısı denetleyicisi özelliği açık, fakat az önce @gmail.com adında bir hesabı eklemememe denetlediğini ve 24 adet veri sızıntısı gerçekleştiğini söyledi. Hesap adı yok ve eklemedim, neyi denetliyor anlamadım. 2014'ten 2024'e kadar uzanıyor tarihler. Siteleri bilmiyorum bile. 2ad, authenticator açık ve şifrelerimi değiştim hesabıma giremezler fakat merak ettim.

Eki Görüntüle 209502

Kaspersky sen eklemesen bile cihazındaki Gmail hesabını otomatik taramış. Gördüğün 24 sızıntı, yıllar önce bazı sitelerden sızan eski veriler. Hesabına giriş falan yok. Endişelik bir durum değil.
Sen manuel olarak eklememiş olsan bile, telefonda ya da bilgisayarda kayıtlı bir Gmail hesabı varsa Kaspersky o hesabı veri sızıntısı için tarayabilir.

Hocam Kaspersky eklentisi tarayıcınızda yüklü ise bir web sitesine giriş yaperken kullandığınız mail adreslerini otomatik tarıyor oradan yakalamış olabilir.

Kaspersky sen eklemesen bile cihazındaki Gmail hesabını otomatik taramış. Gördüğün 24 sızıntı, yıllar önce bazı sitelerden sızan eski veriler. Hesabına giriş falan yok. Endişelik bir durum değil.
Sen manuel olarak eklememiş olsan bile, telefonda ya da bilgisayarda kayıtlı bir Gmail hesabı varsa Kaspersky o hesabı veri sızıntısı için tarayabilir.
Peki hangi mail olduğunu öğrenebiliyor muyum? 2014 gibi eski bir tarihi gösteriyor, zaten eklemişimdir muhtemelen.

Taradığı mail, cihazında o an oturum açık olan kendi Gmail adresindir. Kaspersky başka bir mail taramaz. Eski tarihler normal.

Peki hangi mail olduğunu öğrenebiliyor muyum? 2014 gibi eski bir tarihi gösteriyor, zaten eklemişimdir muhtemelen.

Taradığı mail, cihazında o an oturum açık olan kendi Gmail adresindir. Kaspersky başka bir mail taramaz. Eski tarihler normal. Yani demek istediğim şu Kaspersky hangi maili taradığını gizlemez veri sızıntısı denetleyicisi ekranında genelde en üstte veya raporun içinde denetlenen mail adresi yazar. Eğer tam adresi göstermiyorsa, cihazında kayıtlı olan varsayılan Google hesabını taramıştır. Yani telefonunda veya bilgisayarında hangi Gmail hesabı oturum açtıysa, o hesaptır.

Taradığı mail, cihazında o an oturum açık olan kendi Gmail adresindir. Kaspersky başka bir mail taramaz. Eski tarihler normal.

Taradığı mail, cihazında o an oturum açık olan kendi Gmail adresindir. Kaspersky başka bir mail taramaz. Eski tarihler normal. Yani demek istediğim şu Kaspersky hangi maili taradığını gizlemez veri sızıntısı denetleyicisi ekranında genelde en üstte veya raporun içinde denetlenen mail adresi yazar. Eğer tam adresi göstermiyorsa, cihazında kayıtlı olan varsayılan Google hesabını taramıştır. Yani telefonunda veya bilgisayarında hangi Gmail hesabı oturum açtıysa, o hesaptır.
Hocam benim demek istediğim şey tüm maillerim uygulamada ekliydi zaten. Ayrıca mail adı gözükmüyor.

Bu siteye adreslerini yaz, hangi adresin bilgilerinin sızdığını görebilirsin. Hala o zamanlardan sızmış şifreni kullanıyorsan değiştir. Şifren eski değilse dert edecek bir şey yok. Veri sızıntıları senden bağımsız olur.

https://haveibeenpwned.com/
Şifremi 3 ayda bir değiştiriyorum, merak ettiğim mail adının olmamasıydı ve 2014'ten kalma sızıntıları bana şimdi söylemesi.

Hocam benim demek istediğim şey tüm maillerim uygulamada ekliydi zaten. Ayrıca mail adı gözükmüyor.

Şifremi 3 ayda bir değiştiriyorum, merak ettiğim mail adının olmamasıydı ve 2014'ten kalma sızıntıları bana şimdi söylemesi.

Mail adı çıkmıyorsa bu sadece Kaspersky'nin görüntüleme hatası. Yine senin kendi Gmail hesaplarından birini tarıyor. Başka bir hesaba ait değil.