Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pwleredal

Yetkin
PC'ye Most Wanted yükleyecektim. Dosyayı MEGA'dan indirdim açtım sonra Kaspersky'ın kısayolundaki simge bir anda gitti. Büyük ihtimalle silindi. Özel taratmada dosya temiz çıkmıştı ancak galiba virüsü yedim. Şu anda PC'yi kapattım. Olası bir aksilikte format atayım diyorum ama BIOS'a koyduğum şifreyi de unuttum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Sorun çözülmüş gibi duruyor. Dosyada gerçekten de virüs var mış ancak Kaspersky virüs çalıştığı anda imha etmiş. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Bu arada Kaspersky masaüstü simgeleri gelmiyor normalde. Ben Plus sürümü kullanıyorum. Free sürümde masaüstüne simgeler geliyor mu bilemem.

PC'ye Most Wanted yükleyecektim. Dosyayı MEGA'dan indirdim açtım sonra Kaspersky'ın kısayolundaki simge bir anda gitti. Büyük ihtimalle silindi. Özel taratmada dosya temiz çıkmıştı ancak galiba virüsü yedim. Şu anda PC'yi kapattım. Olası bir aksilikte format atayım diyorum ama BIOS'a koyduğum şifreyi de unuttum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Simge değiştir bölümünden değiştirmek zor olmamalı. 😀

Dediğimi yaptın mı sen? Kaspersky'ın normalde kendini silmeye karşı koruması var zor silinmesi.
Bir de lisanslıydı yahu çok şaşırtıcı.

Güvenli modda "avpui.exe" yi manuel olarak açtım. Tam taramaya aldım virüs yedim mi yemedim mi bilmiyorum. Tarama bitince buraya tekrardan yazarım.

Son düzenleme:
Bir de lisanslıydı yahu çok şaşırtıcı.

Güvenli modda "avpui.exe" yi manuel olarak açtım. Tam taramaya aldım virüs yedim mi yemedim mi bilmiyorum. Tarama bitince buraya tekrardan yazarım.
Ben Kaspersky'ı kapalı tutuyorum hep. İşim olunca açıyorum. Ayda 1 taratıyorum. Manuel olarak başlatmak daha iyi. Veya işin bittikten sonra açıp taratırsın. Böylece bunlarla uğraşmazsın.