orkundsr

Uzman
Merhaba, MSI marka laptopumun anakartı yandı ve 2 gün önce tamir edildi. Oyun oynamak için MSI Center uygulamasından fan ayarı yapmak istediğimde ana ekranda işlemci sıcaklığı gibi göstergeleri gösteren bölümün olmadığını fark ettim. Bilgisayar ısındığında fan standart bir şekilde çalışıyor, soğutmak için yeterli gelmiyor. Uygulamayı güncellemek istediğimde önce BIOS sürümümü güncellemem gerektiğini söyledi. MSI'ın kendi sitesinden indirip flash ile BIOS güncellemeye çalıştığımda wrong image format hatası alıyorum.

6WTwYca.webp

wDnXw2o.webp

IwCe0X6.webp

Şu anki BIOS sürümü: E1584IMS.113
Sitedeki yüklemek istediğim sürüm: E17L4IMS.113

Update: BIOS ayarlarından downgrade özelliğini açıp tekrar flashla yüklemeye çalıştım olmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-12 183543.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-12 183543.webp
    115,9 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Merhaba, MSI marka laptopumun anakartı yandı ve 2 gün önce tamir edildi. Oyun oynamak için MSI Center uygulamasından fan ayarı yapmak istediğimde ana ekranda işlemci sıcaklığı gibi göstergeleri gösteren bölümün olmadığını fark ettim. Bilgisayar ısındığında fan standart bir şekilde çalışıyor, soğutmak için yeterli gelmiyor. Uygulamayı güncellemek istediğimde önce BIOS sürümümü güncellemem gerektiğini söyledi. MSI'ın kendi sitesinden indirip flash ile BIOS güncellemeye çalıştığımda wrong image format hatası alıyorum.

Eki Görüntüle 226709
Eki Görüntüle 226710
Eki Görüntüle 226711

Şu anki BIOS sürümü: E1584IMS.113
Sitedeki yüklemek istediğim sürüm: E17L4IMS.113

Update: BIOS ayarlarından downgrade özelliğini açıp tekrar flashla yüklemeye çalıştım olmadı.
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bende de bu sorun yüzünden msı center programında eksik özellikler var, bu yüzden laptopumda oyun oynayamıyorum aşırı ısınıyor ve fanları coolerbooster modunda çalıştıramıyorum.