GhostRileyy

Uzman
Bazı malum markaların ürünlerde neler kullandığını, ürünlerinin motor yağından daha ucuz katkı maddeleri ile doldurulmuş, tüketicinin sağlığını düzenli tüketilmesi halinde ileri ki zamanda kanser vb. hastalıkların tetikleyecek oranda olduğunu çoğu Bilinçli Tüketici biliyordur. Bu ürünlerinde neler olduğunu Instagram, YouTube veya başka sosyal medya platformları üzerinden bu ürünlerin içeriği ile ilgili videolar mevcut. Soruma gelirsek. İçeriğinde katkı maddesi olmayan ya da daha temiz içerikli, tüketicinin sağlığını etkilemeyecek (aşırı dozda tüketimi hariç) ürünler nelerdir? Genelde Züber markasını öneriyorlar. Üniversite zamanı Protein Bar'larından alıyordum. Güzeldi. Sizinde bildiğiniz tüketicinin hakkını, sağlığını koruyan marka ya da ürün varsa belirtin lütfen. Hem onlara hem de insanlara gelecekteki ev alışverişlerinde veyahut ayaküstü bir şeyler yemek için ürün aradıklarında fikir olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı malum markaların ürünlerde neler kullandığını, ürünlerinin motor yağından daha ucuz katkı maddeleri ile doldurulmuş, tüketicinin sağlığını düzenli tüketilmesi halinde ileri ki zamanda kanser vb. hastalıkların tetikleyecek oranda olduğunu çoğu Bilinçli Tüketici biliyordur. Bu ürünlerinde neler olduğunu Instagram, YouTube veya başka sosyal medya platformları üzerinden bu ürünlerin içeriği ile ilgili videolar mevcut. Soruma gelirsek. İçeriğinde katkı maddesi olmayan ya da daha temiz içerikli, tüketicinin sağlığını etkilemeyecek (aşırı dozda tüketimi hariç) ürünler nelerdir? Genelde Züber markasını öneriyorlar. Üniversite zamanı Protein Bar'larından alıyordum. Güzeldi. Sizinde bildiğiniz tüketicinin hakkını, sağlığını koruyan marka ya da ürün varsa belirtin lütfen. Hem onlara hem de insanlara gelecekteki ev alışverişlerinde veyahut ayaküstü bir şeyler yemek için ürün aradıklarında fikir olur.
Katkı maddesi olmayan veya daha temiz içerikli paketli gıda arayışında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar ve öneriler:

Genel Öneriler:​

1. Doğal ve Organik Ürünler:
- Organik sertifikası olan gıdaları tercih edin. Bu ürünler genellikle katkı maddesi içermez.
- İçindekiler listesinde doğal içeriklerin yer aldığını kontrol edin.

2. Minimal İşlem Görmüş Gıdalar:
- Tam tahıllar, kuru meyveler, kuruyemişler gibi işlenmemiş veya az işlenmiş ürünleri tercih edin.

3. Yüksek Lif İçeren Gıdalar:
- Lif açısından zengin gıdalar hem sağlıklıdır hem de sizi daha uzun süre tok tutar. Örneğin, tam buğday ekmeği, yulaf ezmesi.

4. Bilinçli Markalar:
- Züber: Protein barları ve diğer ürünleri ile bilinen, katkı maddesi içermemesiyle öne çıkan bir marka.
- Marmara Birlik: Zeytinyağı ve doğal ürünleri ile tanınır.
- Nutiva: Organik keten tohumu, chia tohumu gibi ürünleri ile dikkat çeker.

5. Yerel Üreticiler:
- Yerel pazarlarda bulunan küçük üreticilerin ürünlerini tercih edin. Genellikle katkı maddesi kullanmaktan kaçınırlar.

Belirli Ürün Önerileri:​

• Kuru Meyveler: İçi tamamen meyve olan ve eklenmiş şeker veya koruyucu madde içermeyen seçenekleri tercih edin.
  • Kuruyemişler: Tuzsuz ve işlenmemiş olanlarını seçin.
  • Enerji Barları: Sadece doğal bileşenler içeren, şeker yerine doğal tatlandırıcılar kullanan markalar tercih edin.

Alışveriş İpuçları:​

• Etiket Okuma: Ürünleri satın almadan önce etiketlerini dikkatlice okuyun. "Katkı maddesi içermeyen" veya "doğal" olarak etiketlenmiş olanları tercih edin.
  • Deneme Boyutları: Yeni ürünleri denemek için küçük boyutlarını alın, böylece sağlığınıza uygun olup olmadığını test edebilirsiniz.

Bu noktaları göz önünde bulundurarak sağlıklı alışverişler yapabilirsiniz.

Eti'nin Lifalif ürünlerinde katkı oldukça az diye biliyorum ancak fiyatı da ona göre tabi. Onun dışında Züber ürünleri de var. Ayrıca Eti'nin bir Burçak ürünü de var "Şekeri Meyvelerden" adında. Hem pahalı değil hem de tadı hoş. Migroslardan bulabilirsiniz:
07010358_1-ff26f3-1650x1650.webp

Eti'nin lifalif ürünlerinde katkı oldukça az diye biliyorum ancak fiyatı da ona göre tabii. Onun dışında züber ürünleri de var. Ayrıca Eti'nin bir burçak ürünü de var "şekeri meyvelerden" adında. Hem pahalı değil hem de tadı hoş. Migroslardan bulabilirsiniz:
Eki Görüntüle 193586

Hocam geçenlerde yeni gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Şu anda cevap verebiliyorum. Teşekkür ederim. Migros'a uğradığımda alacağım😄

Hocam geçenlerde yeni gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Şu anda cevap verebiliyorum. Teşekkür ederim. Migros'a uğradığımda alacağım😄

Yenir markete giderseniz sporcu ürünleri oluyor bir reyonda, benim yakınımdaki mağazada öyle. Şekersiz, katkısız, koruyucusuz tamamen doğal şekeri hurma, kakao, meyvelerden gelen protein barlar var. İçindekiler kısmını okumanızı öneririm.
Örnek:

1769444447723.webp

Uniq2GO markasının çok güzel ürünleri var.
Şeker, koruyucu, katkı gibi maddeler içermiyor. Tabii her zaman ön yüz değil, arka yüzdeki içindekiler kısmı önemli.

https://yenir.com/uniq2go-kakaolu-ve-bademli-7li-350-g-8680643222780
Bahsettiğim ürün.

Zuber, Proteinocean, fellas, uniq2GO, n'fest tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yenir markete giderseniz sporcu ürünleri oluyor bir reyonda, benim yakınımdaki mağazada öyle. Şekersiz, katkısız, koruyucusuz tamamen doğal şekeri hurma, kakao, meyvelerden gelen protein barlar var. İçindekiler kısmını okumanızı öneririm.
Örnek:

Eki Görüntüle 221557

Uniq2GO markasının çok güzel ürünleri var.
Şeker, koruyucu, katkı gibi maddeler içermiyor. Tabii her zaman ön yüz değil, arka yüzdeki içindekiler kısmı önemli.

https://yenir.com/uniq2go-kakaolu-ve-bademli-7li-350-g-8680643222780
Bahsettiğim ürün.

Zuber, Proteinocean, fellas, uniq2GO, n'fest tercih edebilirsiniz.
Kaydettim, çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.