Ülkemizde üretilen gıdaların kalitesizliği

Strow

Uzman
Selam dostlar, son bir-iki yıldır etiket okumaya çok alıştım ve neredeyse her ürünün içeriğini ve besin değerlerini kontrol ederek satın alıyorum. Buna rağmen çoğu zaman ürünlerin içerisinde ne olduğu bilinmeyen, abidik-gubidik katkı maddeleri vesaire bulunuyor.

Gündemden örnek olarak; son zamanlarda ihracat ettiğimiz meyve, sebze ve paketli ürünlerin yurtdışı yönetmeliklerine uygun olmadığı için geri gönderilip, Türkiye Cumhuriyeti pazarında yeniden satışa sunulmasını verebilirim.
Kendimden örnek olarak; beş dakika önce canım biraz abur cuburumsu bir şeyler çekti ve dolapta bulduğum, babamın aldığı çubuk krakeri alıp yemeye başladım, tadından şüphelenip paketin arkasını çevirdim ve bir de ne göreyim? Herifler çubuk krakere bile glikoz-fruktoz şurubu ve çeşitli katkı maddeleri basmış.

Ben bu durumdan oldukça rahatsız olmaya başladım, etiket okumadan en masum ürünleri bile tüketemez hale geldim, geldik. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşünceleriniz benim ve benim gibi, bu konudan rahatsızlık duyan vatandaşlar için önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar, son bir-iki yıldır etiket okumaya çok alıştım ve neredeyse her ürünün içeriğini ve besin değerlerini kontrol ederek satın alıyorum. Buna rağmen çoğu zaman ürünlerin içerisinde ne olduğu bilinmeyen, abidik-gubidik katkı maddeleri vesaire bulunuyor.

Gündemden örnek olarak; son zamanlarda ihracat ettiğimiz meyve, sebze ve paketli ürünlerin yurt dışı yönetmeliklerine uygun olmadığı için geri gönderilip, Türkiye Cumhuriyeti pazarında yeniden satışa sunulmasını verebilirim.
Kendimden örnek olarak; beş dakika önce canım biraz abur cuburumsu bir şeyler çekti ve dolapta bulduğum, babamın aldığı çubuk krakeri alıp yemeye başladım, tadından şüphelenip paketin arkasını çevirdim ve bir de ne göreyim? Herifler çubuk krakere bile glikoz-fruktoz şurubu ve çeşitli katkı maddeleri basmış.

Ben bu durumdan oldukça rahatsız olmaya başladım, etiket okumadan en masum ürünleri bile tüketemez hale geldim, geldik. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşünceleriniz benim ve benim gibi, bu konudan rahatsızlık duyan vatandaşlar için önemli.

Etiket okuyunca alasım gelmiyor.

Üşengeç bir ülkeyiz de ondan insanlar artık uğraşmıyor şu İsrail boykot olayını çıkmadan önce doğru düzgün türk markası yoktu boykot olayı alevlendiği zaman zaten millet israil malı almayacak kalitesiz yapsakta bizim malımızı alacaklar moduna geçiyorlar geçen değişik türk markası bir ice tea gördüm denemek için aldım ice tea tadı gelmiyor sanki su içiyorum arkadaş sonra insanlar boykot malı alınca bizi linçliyorlar adam gibi yapta sizin malınızı alalım kardeşim.

Türk malı veya değil. Çoğu zararlı. Hepsi koruyucu madde içeriyor.
Mümkün olduğunca doğal ürün tercih etmek dışında yapacak pek bir şey yok.
Üçü bir arada kahvede bulunan kahve oranı %2 imiş.

Türk malı veya değil. Çoğu zararlı. Hepsi koruyucu madde içeriyor.
Ben öyle düşünmüyorum. Yurtdışında, özellikle AB üyesi ülkelerde üretilen ürünlerin kalitesi, dünya geneline göre çok yüksek kalıyor. Bunun iki sebebi var; bireysel bilinç ve zorunlu yasalar. Biz bu iki kriterde de çok ama çok gerideyiz.

Bu arada, yabancı markaların Türkiye Cumhuriyeti'nde ki bulunan ürünlerinin kalitesiz olmasının tek sebebi, bana göre zorunlu yasaların olmaması ve insanların sorgulamaması.

Son düzenleme:

Gündemden örnek olarak; son zamanlarda ihracat ettiğimiz meyve, sebze ve paketli ürünlerin yurt dışı yönetmeliklerine uygun olmadığı için geri gönderilip, Türkiye Cumhuriyeti pazarında yeniden satışa sunulmasını verebilirim.

Dostum ben ISO kalite siteminde çalıştım. Sana tavsiyem o sertifikalara güvenme firmalar para için her pisliği yer. denetim dediğin şey yılda 1 kere yapılır. . Tamam tarım ürünlerinde pestisit var ama en azından doğal. Migros metro gibi marketlerden almaya çalış onlar bir tık daha iyi denetliyor. Yine de kalıntı çıkar. Çilek gibi hızlı bozulan meyvelerden uzak dur. Sanayi tipi abur cuburadan uzak dur. Hiç ağzına sokma. Meyve sebze ağırlıklı beslen. Kabuklu meyveleri tercih et portakal gibi. Abur cubur yeme. Yersen de eti almaya özen göster en iyi kalite sistemi onda var. En dikkat eden firma eti.

Şekerli aburcuburlar genzi yakıyor, rezalet bir şeker tadı var. Tuzlu atıştırmalıklar, cips falan alıyorsun asla tat, baharat yok. Susamlı kraker alıyorsun susam yok. Kola alıyorsun kolanın bile tadı rezalet durumda eskisi kadar fare hamam böceği katmıyorlar herhalde artık (!). Olabildiğince evde kendin yapacaksın kek, kurabiye falan.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt