emre44

Uzman
Arkadaşlar bugün arabamın kapısını açıp ben tek kişiyken 3 kişi saldırdılar bir anda. Baya yumruklu kavga ettik inemedim ben arabadan kaçtım sonra. Araç şirket arabasıydı, biraz hasar var. Polise gittim "darp raporu almazsan hasar karşılanmaz" dedi, bende ne morarma nede başka bir şey var. Darp raporu alamazsın o yüzden dediler. Yani kafayı yiyorum, böyle bir durum yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun. Olay, şirket aracındayken mesai saatleri içinde mi yaşandı? Eğer öyleyse darp raporundan önce iş kazası raporu tutturmanız gerekirdi. Bu durumda darp raporu zorunlu olsa bile -ki öyle olduğunu sanmıyorum alacağınız iş kazası raporuyla sorunu çözebilmeniz gerekir. Şirketiniz bu konuda herhangi bir aksiyon almadı mı?

Arkadaşlar bugün arabamın kapısını açıp ben tek kişiyken 3 kişi saldırdılar bir anda. Bayağı yumruklu kavga ettik inemedim ben arabadan kaçtım sonra. Araç şirket arabasıydı, biraz hasar var. Polise gittim "darp raporu almazsan hasar karşılanmaz" dedi, bende ne morarma ne de başka bir şey var. Darp raporu alamazsın o yüzden dediler. Yani kafayı yiyorum, böyle bir durum yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

Darp raporu al. Morluk olmasa da hastaneye gidip “darp raporu” talep et. Doktor bulgu yoksa yazar ama resmi rapor olur. Bu rapor hem araç hasarı hem de dava için kanıt olarak geçerli. Polisin alamazsın demesi yanlış. Almazsan hak kaybı riskin var.
Kamera varsa ortamda oda büyük avantaj tabii söylemeden geçemem.

Yorumlarınız için teşekkürler öncelikle.

Öncelikle geçmiş olsun. Olay, şirket aracındayken mesai saatleri içinde mi yaşandı? Eğer öyleyse darp raporundan önce iş kazası raporu tutturmanız gerekirdi. Bu durumda darp raporu zorunlu olsa bile -ki öyle olduğunu sanmıyorum alacağınız iş kazası raporuyla sorunu çözebilmeniz gerekir. Şirketiniz bu konuda herhangi bir aksiyon almadı mı?
Mesai saatleri içinde yaşandı evet. Ben olayı kimseye anlatmadım zaten şirket dediğimiz akrabaların dükkanı sayılır.

Olayın yaşandığı bölgede kamera var mı? Kamera kayıtları olursa eğer seni mahkemede haklı çıkarır, elinde bir kanıt bulunur.
Kamera kaydı olsa ben haksız çıkarım diye korkuyorum. Araçta kan izleri var benden olmadığından dolayı muhtemelen burnu falan kırıldı karşı taraftan birisinin. İlla vardır ama kamera kaydı ama verirler mi emin değilim adamların dükkanının önünde yaşandı bu olay.

Darp raporu al. Morluk olmasa da hastaneye gidip “darp raporu” talep et. Doktor bulgu yoksa yazar ama resmi rapor olur. Bu rapor hem araç hasarı hem de dava için kanıt olarak geçerli. Polisin alamazsın demesi yanlış. Almazsan hak kaybı riskin var.
Kamera varsa ortamda oda büyük avantaj tabii söylemeden geçemem.
Tamamdır teşekkürler yarın gidip rapor alayim.

Moderatör arkadaş vermeseydi ben verirdim, en önemli bilgi o şu an konuda.

Mesai saatleri içinde yaşandığı için önce iş kazası, sonra da darp raporu alacaksın. Ayrıca dava dahil her şeyi açma hakkın da var.

Şikayetçi ol, darp raporu alırken iş kazası raporunu da söyle.

Kamera kaydı olsa ben haksız çıkarım diye korkuyorum. Araçta kan izleri var benden olmadığından dolayı muhtemelen burnu falan kırıldı karşı taraftan birisinin. İlla vardır ama kamera kaydı ama verirler mi emin değilim adamların dükkanının önünde yaşandı bu olay.
Kamera kaydı varsa haksız çıkmazsınız hocam. Dükkanın önünde yaşandıysa daha iyi. Güzel bir dille olayı anlatın, gerekirse polis çağırılır, kamera kayıtları verilir. Ki bildiğim kadarıyla bir yerin kamera kayıtlarını alabilmeniz için önce polis gelmesi gerekiyor. Polisler kamera kayıtlarını alırsa bu size yeterli bir kanıt olacaktır zaten.