tjrr 1

Üstün
Yer
Ankara
Merhaba,

Ankara'da, Kızılay dolaylarında ikamet etmekteyim. Binanın son katında oturuyorum. En üst katta oturmanın bir dezavantajı, balkon ve binanın çatısıyla hemhâl olmaktan ileri gelen, bu uçan farelerin tacizine maruz kalmak maalesef.

Bilen bilir; kumrular daha adap bilen, nev-i şahsına münhasır hayvanlardır, güvercinlere (hele ki kaya güvercinlerine) nazaran.

Kumruları (her akşamüzeri gelen müdavim bir çift dişi ve erkek) beslemek için koyduğum yemleri ve suyu, bu obur lağım fareleri gelip hayvan (hatta öküz gibi) gibi bitiriyorlar. Üstelik kumrularla birlikte arkadaşça nasiplenseler bir şey demeyeceğim ama onları da gagalayıp uzaklaştırıyorlar. Kaya güvercinlerini kovmak için hamle yaptığımda kumrular da (çok ürkekler) korkup kaçıyorlar. Yani bir rızık savaşı dönüyor bizim balkonda. Bu öküzler rızık mızık bırakmadan, üveyik ve serçeler de dahil diğer kuşların hakkına giriyorlar.

Diğerlerini ürkütmeden, bu çeteyi dağıtmanın bir yolu var mıdır?

Şaka yapmıyorum; bir ara susturuculu silah alıp tek tek indiresim geldi kaya güvercinlerini; insanı o derece çileden çıkarıyorlar. Pislikleri, üzerlerine yuva yapmış bitler, at sinekleri ve çıkardıkları sesler zaten ayrı bir bahsin konusu.

Tazyikli su tabancası sizce işimi görür mü? Hangi modeli almalıyım; lütfen yardım edin...

Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

Oh be, bir nebze de olsa rahatladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Su tabancası kullanabilirsiniz ilk safhada. Eğer tünemeye devam ediyorlarsa tek çare hepsini kovmak.

Kanatlı teröristler ya. Odam evin arka tarafına arka tarafına bakıyor. Küçük bir balkonum var, işgal ettiler resmen. Temizliyoruz anında kirletiyorlar, çamasırlara pisliyorlar. Sinekler de geliyor. İşin kötüsü beni görünce de hiç kaçmıyorlar beni kovacaklar az kaldı.