Para iade konusunda sorun olmaz sanıyorum hocam, o konuya biz bakmıyoruz ama ben tam hareketlerini şimdi bir sordurayım, olmadı akşam işe gidince kendim bakar, size detaylı bilgiyi veririm. Umarım barkodu düşmüştür ve aktarmada bekliyordur. Eğer öyleyse sevkini sağlama şansımız olur.
Teşekkür ederim sizden haber bekliyorum.

Sevgili Sürat Kargo ile İstanbul'dan Adana'ya gelen bir kargom vardı, Esenyurt aktarma merkezinde tam 10 gündür bekliyor. Dün alıcıyı yönlendirdim merkeze çünkü telefona bakmıyorlar. Yüksek ihtimalle kaybolmuş olabileceğini söylemişler.

Aldığım şey kolay kolay bulunmayan bir yedek parça. Adamlar kötü bir sistemle çalışıp sürekli kargo kaybediyorlar. Bu durumu yaşayıp kargosu bulunan oldu mu?

Usta sabah senin kargo için bizim kargocu arkadaşa sordurdum ancak dönüş yapabildi senin kargo kayıp.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-10-08 at 17.09.53.webp
    WhatsApp Image 2025-10-08 at 17.09.53.webp
    981 KB · Görüntüleme: 58
  • Ekran görüntüsü 2025-10-08 171213.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-08 171213.webp
    132,1 KB · Görüntüleme: 64
Hocam sizin kargonuz Esenyurt aktarmada işlem görüyor ve Adana aktarmaya giden torbaya yükleniyor. Kargonun Esenyurt'tan çıkışı var. Uğramalı vs. değil, direkt giden araca yüklenmiş bir de. Esenyurt tarafında herhangi bir tutanak ve ihbarı yok. Zaten direkt sorter üzerinde işlenmiş bir ufak paket bu kargo standartlarına göre. Torbanın barkodu direkt araca da okutuluyor, torba gidiyor.

Kargonun barkodu düşmüş veya ıslanmış olabilir, eğer Esenyurt'un barkodsuz kargoları arasında olsaydı barkodsuzların fotoğraflarının olduğu havuzda olurdu. Orada böyle bir ürün yok. Büyük ihtimal kargo barkodsuz veya ıslanmış/ hasarlı bir şekilde Adana aktarmada bir yerlerde bekliyor. Bu kadar kısa süreli bir kargonun aktarmanın barkodsuz havuzunda olmama ihtimali yok. Hayır aracın uğraması olsa, ara aktarmalarda da düşmüştür derim ama o da yok. Direkt gitmiş araç. Sizin kargonuzu işleyen bölüm tamamen otomatik. Sadece kargolar oraya elle dizilir ve makine ayırıp, torbaları doldurur. 30-40 metrelik bir sorterdan bahsediyoruz.

Ama işin kötü tarafı, bu kargonun hareketi her yoruma açık, iki tarafı da zan altından kurtarıyor. Gönderen ve alıcı şube zaten işin içinden çıkacak. Esenyurt diyor ben yükledim işin içinden çıkacak, Adana aktarmanın hareketi diyor bana gelmedi, ben ne yapayım? Süratin sistemi buna çok açık. Kimse de kamera kayıtları vs. uğraşmak istemediği için direkt tazmin vs. yoluna müşteriyi itiyorlar.

Hatta ileri vakalarda kargo aktarmaya inmiş, şubeye de okunmadan sevk edilmiş oluyor. Eğer şubedeki çalışan art niyetli olur ve bunu da fark ederse, kargonun çalındığı bile durumlara şahit olduk. Çünkü kargo onda gözükmüyor.

Varış şubesine gidip alıcı araştırma maili istesin, tabii doğal olarak sıradan basit bir a çıkış b varış, içeriği kablo ve kulaklık olan kargo elinizde var mı tarzı mail atılacak. Ne bir fotoğrafı ne de tam bilgileri eklenecek. Aktarmada duruma göre elimizde bulunmamaktadır diyecek ve konu kapanacak. Oradan sonra tazmin ve ücret vs. işlemi başlar zaten. Tazmin talebinde bulunun. Kargo ezilse bile biz göndermekle mükellefiz, ezilen kargoya tutanak tutup sevkini sağlamak zorundayız. Mail atıldıysa ve çoktan cevap geldiyse artık tazmine vs. geçilir.

Ne kadar insan istemese de bu şirketin politikası bu. Böyle gelmiş böyle gidecekler ne yazık ki. Haftada palet palet sahipsiz kargo kaydı yapılıp depoya alınıyor.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşı da tebrik ediyorum, biz müşteriyi ararken kılı kırk yarıyoruz yanlış anlaşılır mı diye, arkadaş sağ olsun direkt alıcının adı soyadını, ikamet ettiği ilçeyi vs. kabak gibi ortaya koymuş. Allah'tan yetkisiz bir kullanıcı ile bu ekranı çekmişler yoksa bizdeki ekran olsa ev adresinize kadar yazıyor o kutucukta. Telefon numaranız vs. her şey mevcut. Eğer şirket bunu tespit ederse başı ağrır. Art niyetli düşünün, seyhan Adana'da kaç tane emre turacı olabilir ki? Hem de o şubenin dağıtım alanında? KVKK nerede? Aman diyeyim dikkatli olun, şirket verdiği hizmete bakmayabilir ama böyle konularda gereksiz ciddi olabiliyorlar çünkü işin ucunda ceza var.

Hocam bölge olarak İstanbul'dan Antalya'ya gidecekti. Bir giyim markası tarafından gönderilmiş. Kodu aşağıya bıraktım. Değerli bilgiler ve yollar gösterirseniz çok mutlu oluruz. <3
51939822227103
Hocam sizin kargonuz 6. ayda işlemleri yapılan ve teslimatı sağlanan bir kargo. Verdiğiniz numaradan bu gözüküyor. Çıkışı haznedar ve flaw wear firmasına ait bir ürün. Onların genelde ürünü standart oluyor ve günlük güzel bir çıkış yapan firma.

Kargonun hareketlerine bir yanlışlık yok gözüküyor ya da üzerinde bant vurulmuş bir şekilde geldi ise aktarmalarda işlem yapan arkadaş sorumsuz davranıp tutanak tutmamış. Bu durumda ne yazık ki aynı kapı, tazmine düşer. Tazminde bulunun. Ya da bulunduysanız çoktan ödeme vs. kararı çıkabilir, müşteri hizmetlerini arayıp darlayın. Ödemeler konusunda o kadar da tezcanlı değiller bildiğim kadarı ile.