Nokia 6070

Becerikli
Babam telefonu (Samsung A13) kaybetmiş. Cihazda Samsung hesabı Google'la giriş yapılarak oluşturuldu diye hatırlıyorum. Google Cihaz Takip Merkezinden kilitleme isteği yolladım (interneti kapatmışlar muhtemelen bulanlar!) ekranda not çıksın diye aynısını Samsung'tan da yapmak istiyorum ama Samsung hesabına Google'la giriş yapmak isterken numaraya SMS doğrulaması istiyor. Kurtarma telefon numaranız yakın zamanda değiştirildi diyor. Farklı bir biçimde Samsung hesabına girebilme şansı var mı? Google hesabında da sadece mevcut numara değiştirme var ancak bu kurtarma sürecine olumsuz etkisi olur mu?

Babam telefonu (Samsung A13) kaybetmiş. Cihazda Samsung hesabı Google'la giriş yapılarak oluşturuldu diye hatırlıyorum. Google Cihaz Takip Merkezinden kilitleme isteği yolladım (interneti kapatmışlar muhtemelen bulanlar!) ekranda not çıksın diye aynısını Samsung'tan da yapmak istiyorum ama Samsung hesabına Google'la giriş yapmak isterken numaraya SMS doğrulaması istiyor. Kurtarma telefon numaranız yakın zamanda değiştirildi diyor. Farklı bir biçimde Samsung hesabına girebilme şansı var mı? Google hesabında da sadece mevcut numara değiştirme var ancak bu kurtarma sürecine olumsuz etkisi olur mu?

Samsung Find'dan bakın direkt. Orada numara kodu istemiyordu. Olmadı hesap kurtara basarak yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babam telefonu (Samsung A13) kaybetmiş. Cihazda Samsung hesabı Google'la giriş yapılarak oluşturuldu diye hatırlıyorum. Google cihaz takip merkezinden kilitleme isteği yolladım (interneti kapatmışlar muhtemelen bulanlar!) ekranda not çıksın diye aynısını Samsung'tan da yapmak istiyorum ama Samsung hesabına Google'la giriş yapmak isterken numaraya SMS doğrulaması istiyor. kurtarma telefon numaranız yakın zamanda değiştirildi diyor. Farklı bir biçimde Samsung hesabına girebilme şansı var mı? Google hesabında da sadece mevcut numara değiştirme var ancak bu kurtarma sürecine olumsuz etkisi olur mu?

Kaybettiğinden emin misiniz? Kapkaç da olabilir bizde böyle bir şey yaşadık karakola IMEI numarasıyla dilekçe verdik 1 yıl sonra pembe olan telefonu mavi olarak almıştık :D. En iyisi karakola kayıp ihbarında da bulunun çalanda kullanamaz telefon bulununca IMEI tekrar açılabiliyor.

Samsung Find'dan bakın direkt. Orada numara kodu istemiyordu. Olmadı hesap kurtara basarak yapın.
Benim telefonum POCO uygulamaya girmiyor. Sitede de dediğim gibi Google hesabı babamın numarasına SMS yollayacağım diyor. İnternete falan bağlamıyor alan kişi varsa.
Kaybettiğinden emin misiniz? Kapkaç da olabilir bizde böyle bir şey yaşadık karakola IMEI numarasıyla dilekçe verdik 1 yıl sonra pembe olan telefonu mavi olarak almıştık :D. En iyisi karakola kayıp ihbarında da bulunun çalanda kullanamaz telefon bulununca IMEI tekrar açılabiliyor.
Direkt bir yerde çıkarıp unutmuş en son internete bağlı olduğu konumu görüyorum çok işlek bir yer. Ben de karakola yönlendirdim artık telefonda 2 adet IMEI var şu anki panik haliyle götür kutuyu polisler okuyup sisteme işlesin iptal etsin dedik.

-----------
E-Devlet BTK Kayıp/Çalıntı kısmında IMEI numaraları TAC sistemine kayıtlı değil uyarısı veriyordu. Karakolda "Siz de yaparsınız deneyin" demişler. Hata var diyorum "sonra denesin" demişler. En sonunda 'mecburen' E-Devlet şifresini verdim de kendileri de görmüştür sistemsel hata olmadığını.

Telefonu 2-3 yıl önce PTT AVM'den aldım IMEI'ler kayıtlı zaten sıkıntı yok (Kayıp/Çalıntı bildiriminde model çıkıyor. IMEI sorgulamada da sıkıntı yok) tahminim bu TAC önceden isteğe bağlıydı sonradan zorunlu tutuldu. Ee şimdi ben de deneyince "kayıtlı değil" uyarısı veriyor.

Neyse bir yakınımız sayesinde BTK 120 hattından bildirim oluşturmuşlar, E-Devlet'e de düşmüş.

Artık (ç)alan kişilerin şerefine saydırmaktan, yeni telefon için harcama yapmaktan başka çare yok.

Son düzenleme: