Makaleler
1
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, biraz kaygılarım var; örnek olarak parasızlık, gelecek, huzur bulabilecek miyim gibi. LGS senem 2027 ve o sene sonrasındaki yazda, yani 2027 yazında hayatımın düzeleceğini düşünüyorum. Şu an her planımda aklıma LGS geliyor ve "LGS sonrası yapalım" diyorum. Gülmeyin bu duruma ama ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada haklısınız. Ama istediğim bir lise var ve oraya gitmek istiyorum.

Hocam liseler artık eskisi gibi değil, her yerde keko sorunu var. Kazanacağınız iyi lise ile orta lise arasında çok fark olmayacak, sadece ortamı bir tık iyi olur. Eğitim sistemi patates olduğu için matematiğin kötüyse temel matematik çalış, lisede bayağı işine yarar.

1 senen var daha. İyi bir çalışma düzeniyle sağlam bir Anadolu, hatta Fen tutturursun en azından. Hiç olmazsa orta düzey bir Anadolu.
LGS'den 370 aldım, OBP ile orta düzey bir Anadolu'ya girdim, kafam rahat vallahi. Ancak çok yakında sağlam bir Fen lisesi vardı, orayı tuttursam tabii ki de daha iyi eğitim alacaktım.

Kendini yormadan, stres etmeden çalış, elinden gelenin en iyisini yap. Yapamazsan da sorun etme.

Hocam liseler artık eskisi gibi değil, her yerde keko sorunu var. Kazanacağınız iyi lise ile orta lise arasında çok fark olmayacak, sadece ortamı bir tık iyi olur. Eğitim sistemi patates olduğu için matematiğin kötüyse temel matematik çalış, lisede bayağı işine yarar.

Matematik kötü hocam. İstediğim lise yüksek puanlı bayağı.

1 senen var daha. İyi bir çalışma düzeniyle sağlam bir Anadolu hatta Fen tutturursun en azından. Hiç olmazsa orta düzey bir Anadolu.
LGS'den 370 aldım, OBP ile orta düzey bir Anadolu'ya girdim, kafam rahat vallahi. Ancak çok yakında sağlam bir Fen lisesi vardı, orayı tuttursam tabii ki de daha iyi eğitim alacaktım.

Kendini yormadan, stres etmeden çalış, elinden gelenin en iyisini yap. Yapamazsan da sorun etme.

Anadolu veya fen istemiyorum. Meslek lisesine ama 300 puanlılardan değil, 450+ puanlı meslek liselerine gitmek istiyorum.

Matematik kötü hocam. İstediğim lise yüksek puanlı bayağı.

Anadolu veya fen istemiyorum. Meslek lisesine ama 300 puanlılardan değil 450+ puanlı meslek liselerine gitmek istiyorum.

Mert Hoca 15 Günde Temel Matematik kitabı al, çöz. LGS'de iyi kötü bir şeyler yaparsın; bir de lise için matematiğin hazır olur.

LGS dünyanın en gereksiz sınavı, çok takma.

Gereksiz falan değil; BAAL/IEL/Kabataş Erkek/GAL/Kadıköy Lisesi gibi liselerden iyi bir ortalamayla ve yanında AP/IB gibi sertifikalarla çıkarsan üniversite hayatına 10-0 falan önde başlıyorsun. Diğer liselerde de iyi bir ortalama ve sürekli TÜBİTAK vb. kurumların yarışmalarında iyi sıralama yaparsan okullara başvuru yaparken çok avantaj sağlıyor.