Gereksiz falan değil; BAAL/IEL/Kabataş Erkek/GAL/Kadıköy Lisesi gibi liselerden iyi bir ortalamayla ve yanında AP/IB gibi sertifikalarla çıkarsan üniversite hayatına 10-0 falan önde başlıyorsun. Diğer liselerde de iyi bir ortalama ve sürekli TÜBİTAK vb. kurumların yarışmalarında iyi sıralama yaparsan okullara başvuru yaparken çok avantaj sağlıyor.

Ben de böyle düşünüyorum. Ama arkadaş o kadar haksız değil ama tek konuda sorun var; lise önemli bence.

Toplama çıkarmadan başlıyor işte, lisede göreceğin konuların temeli için bu konuları bilmen lazım.

Buna bir bakabilirim hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz falan değil; BAAL/IEL/Kabataş Erkek/GAL/Kadıköy Lisesi gibi liselerden iyi bir ortalamayla ve yanında AP/IB gibi sertifikalarla çıkarsan üniversite hayatına 10-0 falan önde başlıyorsun. Diğer liselerde de iyi bir ortalama ve sürekli TÜBİTAK vb. kurumların yarışmalarında iyi sıralama yaparsan okullara başvuru yaparken çok avantaj sağlıyor.

Hocam vallahi Bodrum'da öyle değil; LGS puanı ile bir fen, bir de imam hatip alıyordu. Diğer kalan tüm liseler burada OBP ile alıyor, yaşadığı yere de bağlı biraz.

Hocam vallahi bodruda öyle değil LGS puanı ile bir bal bir de imam hatip alıyordu diğer kalan tüm liseler burada OBP ile alıyor yasadıgı yerede bağlı biraz.

Erguvan Ligi liselerinden birinden mezun olduktan sonra pek bir şey demeye gerek kalmıyor; bir mirasın içinden nitelikli bir öğrenci olarak çıkan birçok kişinin kariyerini görüyoruz. Buna en yakın örnek Kabataş Erkek Lisesi'nin 24-25 yılı dönemindeki mezunları.

Hayatının odağı sınav olmasın, bu kadar kaygılanma; dersine çalışıp okuluna odaklanma demiyorum elbette ancak meslek öğrenmeyi ihmal etme. Elin işinde emir alarak çalışmak zor iş, bir kolunda bileziğin olsun.
Üniversite kazanmak peynir ekmek yemekten kolay bu devirde.

Hayatının odağı sınav olmasın, bu kadar kaygılanma; dersine çalışıp okuluna odaklanma demiyorum elbette ancak meslek öğrenmeyi ihmal etme. Elin işinde emir alarak çalışmak zor iş, bir kolunda bileziğin olsun.
Üniversite kazanmak peynir ekmek yemekten kolay bu devirde.

Haklısınız bence hocam.

Ne lise önemli ne de üniversite önemli; kafan çalıştıktan ve para kazanabileceğini düşündükten sonra ikisini de okumana gerek yok.

11. sınıf olarak söylüyorum, LGS önemsiz sınav falan değil. Kötü liseye gidersen sadece kötü eğitim almakla kalmayacaksın, üstüne ortam seviyesi de düşecek. Bak ben çalışmadım, ailem para verdi özel okulda okuyorum ve ortam şımarık zengin çocukları ile dolu. O zamanlara tekrar dönsem LGS'ye bolca çalışıp devlet okulunda güzel bir semtte güzel bir Anadolu lisesine giderdim.

Bu arada dersimi aldım, aynı pişmanlığı üniversitede yaşamamak için YKS'ye çalışmaya başladım. Özel üniversiteye gideceğime hiç okumam daha iyi, o yüzden hedefim güzel bir devlet üniversitesi.

Selam, biraz kaygılarım var; örnek olarak parasızlık, gelecek, huzur bulabilecek miyim gibi. LGS senem 2027 ve o sene sonrasındaki yazda, yani 2027 yazında hayatımın düzeleceğini düşünüyorum. Şu an her planımda aklıma LGS geliyor ve "LGS sonrası yapalım" diyorum. Gülmeyin bu duruma ama ne yapabilirim?

Kaygılanmaya gerek yok çünkü okusan da okumasan da yine parasal sıkıntılara gireceksin. Şu an hepimizin en büyük kaygısı, yaşamak istediğimiz ülkenin dilini zamanı gelene kadar öğrenememek olmalı.

Kaygılanmaya gerek yok çünkü okusan da okumasan da yine parasal sıkıntılara gireceksin.

Her okuyan tabii ki zengin olmuyor ama çoğu okuyan insanın maddi durumu gayet iyi. Benim akrabalarımın çoğu nitelikli üniversitelerden mezun oldu ve bir kere para lafı yaptıklarını hatırlamıyorum. Ha, okumayıp şansın yaver giderse yine ortalamanın üstünde geçinebilirsin; ne bileyim, iş kurarsın, risk alırsın ama yine de işin şansa bırakılmasını doğru bulmuyorum.