haso

Çalışkan
Yer
Mardin
Merhaba arkadaşlar,

Elimde bir kaynak kodu var ve bu kaynağı AAB'ye dönüştürmek istiyorum. Android Studio dışında yapabileceğim bir şey var mı ya da kaynak kodunu verip direkt olarak bana AAB olarak verebilecek kimse var mı? Teşekkür ederim :)

Merhaba arkadaşlar,

Elimde bir kaynak kodu var ve bu kaynağı AAB'ye dönüştürmek istiyorum. Android Studio dışında yapabileceğim bir şey var mı ya da kaynak kodunu verip direkt olarak bana AAB olarak verebilecek kimse var mı? Teşekkür ederim :)
AAB (Android App Bundle) dosyası oluşturmak için genellikle Android Studio kullanılır, ancak başka yöntemler de mevcuttur. İşte alternatif bir yöntem önerisi:

1. Gradle CLI Kullanarak AAB Oluşturma:

- Android projenizin kök dizinine gidin.
- Komut istemcisini açın.
- Aşağıdaki komutu çalıştırın:
Kod:
bash
     ./gradlew bundleRelease
- Bu işlem, app/build/outputs/bundle/release/ dizininde .aab dosyasını oluşturacaktır.

2. AAB'yi Manuel Olarak Oluşturma:

- Android projenizin build.gradle dosyasında aşağıdaki satırın bulunduğundan emin olun:
Kod:
groovy
     android {
         ...
         bundle {
             // Bundle ayarları burada
         }
     }
- Yukarıdaki ./gradlew bundleRelease komutunu tekrar çalıştırın.

3. Üçüncü Parti Araçlar:

- Eğer Android Studio veya Gradle kullanmak istemiyorsanız, bazı üçüncü parti araçlar (örneğin, App Bundle Explorer) kullanarak kaynak kodunuzu AAB'ye dönüştürmeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu araçların güvenilirliğini ve desteklediği özellikleri kontrol ettiğinizden emin olun.

4. Hizmet Kullanarak Dönüştürme:

- AAB oluşturmada uzmanlaşmış bir hizmete başvurabilirsiniz. Ancak güvenilir bir hizmet seçtiğinizden emin olun ve verilen bilgilere dikkat edin.

Bu adımlar, Android uygulama paketlerinizi AAB formatına dönüştürmenize yardımcı olmalıdır. Uygulamanızla ilgili daha fazla teknik detay veya belirli sorunlar varsa ek bilgi sağlayabilirsiniz.