Ben AKP'li Kayserili geri kafalı biri ile dalga geçmeye gidiyorum iyi geceler.

Niye? Bizim yapamadığımız şeyleri yaptılar diye mi? Adamlar AKP'li olabilir ama CHP'lilerin yapamadığını yaptı. Avrupa'da bunu muhalif partili insanlar yaptı ama Türkiye yine her zamanki gibi bir garip ülke.

Commanding_Shout_full.webp

Niye? Bizim yapamadığımız şeyleri yaptılar diye mi? Adamlar AKP'li olabilir ama CHP'lilerin yapamadığını yaptı.
Bu çok şanssız bir ifade olmuş. Sadece bir CHP'li belediye başkanı bile tek başına yıllardır koca bir şehri S*riyelilerden temizlemeyi büyük ölçüde başarmışken ve temizlemeye de devam ediyorken, tatlı su solcuları hariç bütün CHP'li seçmenler 2011 yılından beri bunları ülkeye almayın eğer aldıysanız da geri gönderin diyorken, yine aynı kesim uzun yıllardan beri Ar*pça tabelalara tepki gösteriyorken ve daha bunlar gibi sayabileceğimiz pek çok şey varken gelip de ''Adamlar AKP'li olabilir ama CHP'lilerin yapamadığını yaptı.'' gibi bir ifade kullanmak, dümdüz AKP güzellemesi yapmaktır.

Bu çok şanssız bir ifade olmuş. Sadece bir CHP'li belediye başkanı bile tek başına yıllardır koca bir şehri S*riyelilerden temizlemeyi büyük ölçüde başarmışken ve temizlemeye de devam ediyorken, tatlı su solcuları hariç bütün CHP'li seçmenler 2011 yılından beri bunları ülkeye almayın eğer aldıysanız da geri gönderin diyorken, yine aynı kesim uzun yıllardan beri Ar*pça tabelalara tepki gösteriyorken ve daha bunlar gibi sayabileceğimiz pek çok şey varken gelip de ''Adamlar AKP'li olabilir ama CHP'lilerin yapamadığını yaptı.'' gibi bir ifade kullanmak, dümdüz AKP güzellemesi yapmaktır.
Ben 'CHP yapmadı' demedim, 'CHP'liler yapmadı.' Ayrıca, nerede Suriyeliler temizlenmiş? Ben Mersin'deyim, CHP belediyesi var ve çok iyi çalışsalar da ben memnun olsam da bir temizleme falan görmedim. Sadece Arapça tabelalar dışında bir şey yaptıklarını görmedik. Sahiller Suriyeli dolu.

Ben 'CHP yapmadı' demedim, 'CHP'liler yapmadı.' Ayrıca, nerede Suriyeliler temizlenmiş? Ben Mersin'deyim, CHP belediyesi var ve çok iyi çalışsalar da ben memnun olsam da bir temizleme falan görmedim. Sadece Arapça tabelalar dışında bir şey yaptıklarını görmedik. Sahiller Suriyeli dolu.
Hocam yaşadığınız ülkeden bu kadar bihaber olmanız garip. Bolu belediye başkanı Tanju Özcan hakkında bir iki şey okursanız muhtemelen yeterli olacaktır. Ayrıca Mersin büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer de bu konulara oldukça özen gösteren bir insandır fakat bu adam yaz sezonunda sahil bölgelerine Türkiye'nin diğer şehirlerinde yaşamakta olan S*riyelilerin gelişini nasıl durduracak? Elinde böyle bir güç yok maalesef.

AKP'lilerin desteklediği AKP hükümetinin suçunu neden CHP'li belediyeye atıyorsunuz? Tanju Özcan örneğini verecekseniz hiç vermeyin, Bolu ile Mersin'in bir olmadığı açık, ayrıca CHP tarafından ne kadar ağır bir fatura kesildiğini de gördük. :)

Arapça tabelaların kaldırılması bile güruhlarca yuhalanmışken bütün mültecilerin şehirden gönderilmesini düşünmek mantıksız. Hala bile Erdoğan'ın safi %45 oyu varken bütün muhalif belediyelerin şehirlerdeki bütün mültecileri göndermesini beklemek saçma.

Ayrıca Mersin büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer de bu konulara oldukça özen gösteren bir insandır fakat bu adam yaz sezonunda sahil bölgelerine Türkiye'nin diğer şehirlerinde yaşamakta olan S*riyelilerin gelişini nasıl durduracak? Elinde böyle bir güç yok maalesef.
Burada bu kadar Suriyeli olmasını ben belediyeye bağlamıyorum ama sen diyorsun ya hani Suriyelilere karşı o kadar şey yaptı belediyeleri, ben ondan bahsediyorum. Tabela dışında hiçbir şey yapılmadı, mesela bu kadar Suriyeliye ruhsat verilmemeliydi gibi. Ayrıca Mersin'de sen de mi yaşıyorsun? Çünkü benim şehrim sadece yaz sezonu değil, her zaman Suriyeli dolu.

AKP'lilerin desteklediği AKP hükümetinin suçunu neden CHP'li belediyeye atıyorsunuz?
Buradan bunu anlıyorsan sana bir şey anlatmayacağım Arda.

Arapça tabelaların kaldırılması bile güruhlarca yuhalanmışken bütün mültecilerin şehirden gönderilmesini düşünmek mantıksız.
Ben öyle bir beklenti içinde olduğumu söylemedim. Suriyelilere dükkan açma belgesini, ruhsatı belediyeler verir. Mesela bu kadar ruhsat vermeselerdi bu tarz şeyler olmayabilirdi. Aklıma sadece bu geldi bir vatandaş olarak.

Suriyelilere dükkan açma belgesini, ruhsatı belediyeler verir. Mesela bu kadar ruhsat vermeselerdi bu tarz şeyler olmayabilirdi.
Afyon belediyesi bunu uyguladı ve sonuç olarak ne olduğunu gördük. Bu konuda ilk adımı hükümet atmalı, onun dışında aynı fikirdeyiz zaten.