erenmertl

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarimi yeni aldim 1 aylik daha Acer Nitro 16 AN16-42 4060 8845 AMD islemci var. NVIDIA ve AMD Software uygulamalarini kurdum guncellemelerini yaptim.

Sorunum: KC3000 SSD satin aldim taktim her şey bu zamana kadar cok guzeldi WinRAR vb gibi uygulamalardan dosya cikarimi yaparken 2 GB'lik dosyalari 15-20 dk da cikardigini fark ettim ve bilgisayarim cok kasiliyor donuyor hiçbir şey yapmadan PC bostayken yine kasilmalar oluyor sonra dun gece format cektim orijinal SSD'ye aktardim isletim sistemini şu an ayni sorunlari yine yasiyorum.

Bilgisayar bostayken nadiren kasiliyor.
Dosya cikarma ve dosyayi farkli bir yere atinca cok yavas calisiyor cok kucuk gblerde 10 dk dan fazla bekletiyor ve cok sik donuyor.

Asagida islem surelerini gosteren birkac fotoğraf attim bir de test sonuclari.

Bu arada SSD orijinal bir sıkıntı yok kontrol ettim garanti servisine mail de attim ama belki çözümü vardir diye sizlere sormak istiyorum.

1.webp

2.webp

kc3000.webp

orjinal ssd.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya sayısı fazla olursa hız düşebiliyor. Büyük bir dosya ile veri aktarımı yapmayı deneyin. Ama dosya. (Klasör değil karıştırmayın.) Fotoğraftaki akyarımda çok küçük dosyalar var gibi duruyor. Bu yüzden normal olabilir. Ayrıca kullandığınız yazılımda disk hızı sağlıklı görünüyor.

Şöyle örnek vereyim;

23 bin dosyadan oluşan 10 GB verinin transferi, tek başına 10 GB olan dosyanın transferinden katlarca daha zordur. Ekran görüntüsünde de aktarımınızın çok dosya (belki klasör) içerdiğini görüyorum.

Kısacası, bana SSD diskinizde sorun yok gibi geldi. Bence bu normal.

Diğer aktarımınızda 894 bin dosya olduğunu görüyorum. Bunları yönetmek cihazınız için gerçekten zordur. Arşivlerip çıkartmanız, kopyalamanız, taşımanız esnasında diskin performansının yavaş olması aşırı doğal.

Son düzenleme:
Dosya sayısı fazla olursa hız düşebiliyor. Büyük bir dosya ile veri aktarımı yapmayı deneyin. Ama dosya. (klasör değil karıştırmayın.) Fotoğraftaki akyarımda çok küçük dosyalar var gibi duruyor. Bu yüzden normal olabilir. Ayrıca kullandığınız yazılımda disk hızı sağlıklı görünüyor.

Şöyle örnek vereyim;

23 bin dosyadan oluşan 10 GB verinin transferi, tek başına 10 GB olan dosyanın transferinden katlarca daha zordur. Ekran görüntüsünde de aktarımınızın çok dosya (belki klasör) içerdiğini görüyorum.

Kısacası, bana SSD diskinizde sorun yok gibi geldi. Bence bu normal.

Diğer aktarımınızda 894 bin dosya olduğunu görüyorum. Bunları yönetmek cihazınız için gerçekten zordur. Arşivlerip çıkartmanız, kopyalamanız, taşımanız esnasında diskin performansının yavaş olması aşırı doğal.

Evet daha once de birçok kez dosyayi RAR'dan çıkarıp tasidigim olmustu bu tarz yuklu coklu dosyalari bu kadar uzun bekletmiyordu ama isleme hizina baktigimda saniye de 20-30 k/bdan baslayip 12-15 m/b saniyeye kadar cikabiliyor daha once 100 m/b saniyeleri gorebiliyordu 1-2 GB'lik kucuk dosyalari deniyorum denemek icin ornek olarak Cinebench setupunu RAR'dan cikardim onu bile 2-3 dk sureden sonra cikarabildi daha once Lenovo Legion laptopum vardi bu islem sureleri inanilmaz hizliydi bu bilgisayari ilk aldigim da ayni sekilde yine hizliydi ve KC3000 resminde gordugunuz yazim hizi ilk yaptığım testlerde 5000-6000 m/b altina dusmuyordu simdi 3800 m/b geziyor.