KDE Plasma 6 Deneyimleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 26227
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 324
  • Etiketler Etiketler
    kde plasma

26227

Çalışkan
Linux camiasındaki en kişiselleştirilebilir masaüstü ortamı KDE'dir.
KDE Plasma 6'nın çıkışıyla beraber daha optimize bir deneyimin elde edilebildiğine dair kullanıcı yorumları gördüm.
Yeni bir Linux kullanıcısı olarak KDE denemek istiyorum. Bu hususta da sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Linux kullanmaya başladığımdan beri KDE kullanıyordum. Geçenlerde deneme amaçlı GNOME'a geçtim ve direkt KDE'yi sildim. GNOME'un arayüzündeki akıcılık KDE'nin 3-4 katı olabilir herhalde. Animasyonlar çok daha iyi hissettiriyor. Ayrıca KDE'de Wolfenstein The New Order oynarken oyunu alta alınca ve tekrar oyuna dönünce oyun siyah ekranda kalıyordu. GNOME'da böyle bir sorun olmuyor. KDE'ye alıştığım için de GNOME'u KDE'ye benzetmeye çalıştım çok iyi oldu.

Ayrıca eklemeyi unutmuşum KDE'de Brave, GNOME'a göre çok daha yavaş açılıyor bu arada. Genel olarak tüm tarayıcılarda geçerli bu durum.

Qt6 Wayland aplikasyonları ile Global Menu'yu çalıştırmayı başarabilirlerse 9 yıllık GNOME serüvenimi bitirebilirler. Ondan önce çocukluğumdan beri OS X kullandığım için tek isteğim Global Menu.

X11 ve Qt5 Wayland ile çalışıyor. Ama Qt6 Wayland ile çalışmıyor.

Onun dışında evdeki "aile ofis" bilgisayarında Arch Linux üzerine KDE Plasma Wayland yüklü. Wallpaper, start icon, theme, icon theme, her şeyi Windows 10'a benzer yaptım ve kimsenin cihazın Linux olduğundan haberi yok.

OS X ve macOS alışık iseniz GNOME kullanın, Windows alışık iseniz KDE kullanın.

2-3 yıldır artık linux kullanıyorum ve GNOME baş tacıdır.
KDE Gnome ile karşılaştırınca daha hantal ve kullanışsız geliyor bana şuan ise cinnamon kullanıyorum bir sebebş yok aslında.

Çok kötü. Bir kere optimize değil. Animasyonlar çok kötü çalışıyor. Kasıyor ve donuyor. Onun yerine Xfce kullanırım daha iyi yada GNOME. Yada biraz daha uğraşıp Hyprland kullanmayı öğrenin.

Son düzenleme:
KDE Plasma en iyisi. GNOME'u sevmiyorum. Android bozması bir arayüz. O ne abi sanki tablet kullanıyorum. Bana bilgisayar kullandığımı hissettirmeli.

Debian 13 üzerinde aktif kullanıyorum KDE Plasma'yı. Wayland ile pek düzgün çalıştığını söyleyemem. NVIDIA ekran kartı kullanıyor olmamdan da kaynaklanıyor olabilir bu durum. Ama X11'de aşırı stabil ve iyi hissettiriyor. Wayland tarafına birazcık daha ağırlık verir ve geliştirirlerse Wayland'de kullanmayı çok isterim Plasma'yı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…