Rehber KDE Plasma açılışta Numlock otomatik açma

Rehberin varlığını görmeden rehber hazırlıyordum. Şu eklemeyi yapayım: Bu komut ile de açabiliyorsunuz. Yazı tipi gibi özelleştirmelerinin bozulmamasını isteyenler kullanabilir. (Konu içeriğinize ekleyebilirsiniz isterseniz hocam.)

Bash:
sudo -u sddm kwriteconfig6 --file kcminputrc --group Keyboard --key NumLock 0

Şahsen bende ayrı oluşturduğum config dosyası ve var olan sddm.conf dosyasını düzenlemek işe yaramadı.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Müsait olduğum bir zaman rapor sistemini kullanarak düzenleme izni isteyip komutu "Teknik Detaylar" kısmına eklemeyi düşünüyorum veya bu mesajı okuduktan sonra da verebilirsiniz eğer prosedür böyle işliyorsa.

Ayrıca config dosyasını düzenledikten sonra çalışmaması garip bir durum olmuş. Acaba sizin yazdığınız config dosyasını görmezden gelen başka bir config dosyası mı vardı? Aşağıdaki komutu çalıştırarak bunu öğrenebilirsiniz:

systemd-analyze cat-config /etc/sddm.conf

İlk başta çıkacak olan config dosyası SDDM'in orijinal config dosyası olan /etc/sddm.conf olacaktır. Ondan sonra gelecek olan config dosyaları /etc/sddm.conf.d dizininde bulunan ve orijinal config dosyasını override eden diğer config dosyalarıdır.

Örnek çıktı:

Hem override ederek yapmayı hem de override edecek dosya yokken sadece orijinal gelen config dosyasını değiştirerek yapmayı denemiştim. Düzenleme yetkisi moderatörlerde yok. Eklenecek kısmı rapor açarak ne şekilde ekleneceğini belirtebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…