Mustafa Aydın 19

Uzman
Herkese merhaba.

Profilimdeki canımın içi tırnağı çok uzun olduğundan hemen bizi çiziyor. Oyun oynuyoruz, canımın kötü bir niyeti yok bana yavaşça pati atıyor tırnak takıldı mı çıkmıyor. Zahmetsiz bir şekilde tırnaklarını nasıl kesebiliriz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Pembe kısma dokunmadan, görseldeki gibi. Herhangi bir tırnak makasıyla kesebilirsin.

images (5) (16).webp

Maşallah kediniz çok güzelmiş hocam. Tırnaktaki pembe dokuya çok yakın olmayacak şekilde keserseniz yeterli olacaktır. Daha sonrasında o tırmalama tahtası ile törpüleyecektir zaten.

Sağ kolunuzu kedinin kafasının önüne gelecek şekilde kafasını arkada bırakın, sol elinizle patisini alıp patinin orta kısmından bastırın. Böylelikle tırnakları ortaya çıkacaktır. Sağ elinizle tırnakları kesebilirsiniz. Kesim yaparken 45 derecelik açı ile kesim yapın. Et kısmına gelmemesi lazım. Gelirse kanar ve canı acıyacağından bu işlemi yapmanıza izin verdirtmez.

Tavsiye: Arka patilerindeki tırnakları kesmeyin. Olası bir düşme durumunda tırnaklarıyla hayatta kalabilir.

İki tane Ankara cinsi kedim var (erkek ve dişi), erkek zaten hiç dokundurmuyor da, dişi biraz daha sakin. Kolay bir şekilde nasıl tırnaklarını kesebilirim? Çok huysuzlar.

İki tane Ankara cinsi kedim var (erkek ve dişi), erkek zaten hiç dokundurmuyor da, dişi biraz daha sakin. Kolay bir şekilde nasıl tırnaklarını kesebilirim? Çok huysuzlar.
Bir karton kutuya patisini çıkarabileceği bir delik açarak kedinizi kutu içine yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ben de kedimin tırnaklarını bir kez öyle kesebilmiştim. Daha sonra tezgah olduğunu fark ettiği için kutuyu bir daha hiç girmek istemedi.

Kedinizin karekteride önemli. Bazıları dehşet saçıyor, ortalığı yıkıyor. Bazıları gayet sessiz keste bitsin diye bakıyor :)
Çevrenizde samimi olduğunuz bilen biri var ise ilk onun yardımı ile öğrenebilirsiniz.
Tüm şartlar olumsuz ise veterinerlerde kesiyorlar.