Kedimin yanağında açık var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rauay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 267
  • Etiketler Etiketler
    var

rauay

Başarılı
Selamlar, kedinin yanağında açık yara var. Bayramın 1. günü olduğundan veteriner yok bulunduğum yerde. Ne yapmam gerekiyor şu an?

Son düzenleyen: Moderatör:
Veteriner arkadaşa soruyorum, bekleyin lütfen.

Arkadaş muayene etmeden kesin bir şey diyemem ama mantar ya da başka isimli bir şey dedi, o olmuş. Nöbetçi klinik falan, acil gitmesi lazım. Bulamazsa nöbetçi eczaneye gitsin, batikon ya da kristalinle yaraya sürsün dedi mikrop açısından.

Veteriner arkadaşa soruyorum bekleyin lütfen.
Tamamdır. Ben de şimdi bir veterinerle konuştum da krem vereyim sür dedi. Ama yara biraz derin, etki eder mi fazla?

Hocam veterinerle konuştum da ilaçları bıraktım dedi şimdi onları almaya gideceğim. 800 TL gibi de bir fiyat verdi.

Yarın baktıracağım yarayı da kapatmasını isteyeceğim.

@rauay, verilen kremleri uygulayın. Kremi sürdükten sonra steril kompres ile üzerini hafifçe kapatabilirsiniz fakat yaranın ne olduğu bilinmediğinden uzun süre kapatmamak gerekir. Kapatmanın tek amacı kremin yara ile haşır neşir olması ve çocuğun elinden geldiğince iletişim halinde olmaması. Küçük bir flaster ile yapıştırabilirsiniz. Flasteri de daha sonra sökmek için yaraya değdirmeden alkol bazlı maddeler (kolonya gibi) kullanabilirsiniz. Bunun haricinde batikon gibi maddeleri yara içerisine sürmeyin, yara etrafına sürmeniz yeterli. Yara içine sürmeniz yarardan çok zarar getirebilir. Crystalin ise çok abartmadan sürülebilir. Oksijenli su var ise bu arada çocuğun patilerindeki kanları da temizleyebilirsiniz ama kesinlikle yara içerisine oksijenli su kullanmayın.

Tamamdır hocam şimdi veterinerin malzemeleri almaya gidiyorum da kedi bu haldeyken az daha kurban kesimine götürüyorlardı kediyi bu halde dışarı bırakarak.

Tamamdır hocam şimdi veterierin malzemeleri almaya gidiyorum kedi bu haldeyken az daha kurban kesimine götüyülardı kediyi bu halde dışarı bırakarak.
Yok dışarı çıkmasın aksine siz de dışarı çıktıktan sonra hemen eve girdiğiniz gibi çocuğa yanaşmayın. Özellikle kurban kesimi sonrası hayvandan geçecek virus ve bakteriler kedinizi öldürür. Bu konuda ciddiyim öldürür. Açık yara olduğu için dışarıdan daha kolay enfeksiyon kapar.
Eve geldiğiniz anda duş alıp kıyafetlerinizi ve özellikle ayakkabıları kedinin erişemeyeceği bir yere alın. Hatta gerekiyorsa kediyi bi' odaya kapatın, geldikten sonra temizlenip çıkarın.

Hocam ben gitmedim kedi bu durumdayken çok kızdı babam ama gitmedim dışarı bırakırsak muhtemelen ölürdü.

Hocam rivanhol merhem vermiş 1 tane ve 3 tane iğne.

Arkadaşlar merhemi sürdüm şu an sakince yatıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…