BlasTedWizard

Becerikli
1 haftadır çok hasta. Feline parvovirüs (FPV) diye bir hastalığa yakalanmış. 2 gün önce veterinere götürdük, bir sürü iğne yaptılar ve eve geri getirdik. Son 2 gündür yemek yemek istemiyor, su içmek de istemiyor. Gerçekten durumu çok kötü. Elimden hiçbir şey gelmiyor, sadece yanında bekliyorum. Tuvaletini yapmaya bile gidemiyor; sağa sola yapıyor. Sadece karnı inip kalkıyor. 3.000 TL para almışlardı, o parayı da zar zor topladım. Kendimi berbat hissediyorum.
st.webp

rapor.webp

Elinizden geldiğince sürekli beslemeye ve su içirmeye çalışın. Mümkünse yoğun bakıma yatırılabilir. Maalesef FPV'nin bilindik bir tedavisi yok. Geçmiş olsun.

Elinizden geldiğince sürekli beslemeye ve su içirmeye çalışın. Mümkünse yoğun bakıma yatırılabilir. Maalesef FPV'nin bilindik bir tedavisi yok. Geçmiş olsun.

Veteriner olabildiği kadar yemek yesin dedi ama yemiyor. Şırınga ile bile zar zor. Veteriner birkaç gün getirin dedi. Taksi git gel iğne tek seferde 3000 lira. En az 2-3 daha gelebiliyorsan gel dedi. Ben ne yapayım?

Veteriner olabildiği kadar yemek yesin dedi ama yemiyor. Şırınga ile bile zar zor. Veteriner birkaç gün getirin dedi. Taksi git gel iğne tek seferde 3000 lira. En az 2-3 daha gelebiliyorsan gel dedi. Ben ne yapayım?

Belediye veterinerlerini arayıp sorabilirsiniz. En azından bizim buradaki belediye işini düzgün yapıyor. Çoğu kötü durumdaki kediyi götürmüşlüğüm var.

Belediye veterinerlerini arayıp sorabilirsiniz. En azından bizim buradaki belediye işini düzgün yapıyor. Çoğu kötü durumdaki kediyi götürmüşlüğüm var.

Bundan hemen önce bir kedimiz daha vardı. O da böyle olmuştu. Onu verdik 2 gün sonra vefat etti diye aradılar. Bakmıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölünce toprak olacağını ruhunun huzur bulacağını anlatın.. Manen destekleyin endişe etmemesi gerektiğini söyleyin. Hesaba çekilecek olan insandır hayvanlara yapılan her kötülüğün cezasını bulacağını söyleyip rahatlatın.

Bundan hemen önce bir kedimiz daha vardı. O da böyle olmuştu. Onu verdik 2 gün sonra vefat etti diye aradılar. Bakmıyorlar.
FPV'nin tedavisi olmasa da önlemi var.

Bundan sonra lütfen sahiplendiğin kedilerin aşısını yaptır dostum, düzenli olarak. Ayrıca dışarıdan geldiğinde mutlaka ellerini yıka başka kedi ve köpek seviyorsan. Hani FPV yoktan var olan bir şey değil, temizlik ve ev hijyeninize bir daha göz atın. Mama kabı, kum kabı her daim temiz olsun, kedinizi ayakkabılarınıza yaklaştırmayın.

Artık yapacak bir şey yok o hayvancağız için, son anlarında yanında olun.

Çok geçmiş olsun. FPV olduğunu bağışıklığının 0.22 olmasından görebilirsiniz. Neredeyse yok denecek kadar az.
O ilk sıradaki WBC değeri yükselmeden kediniz maalesef iyileşmeyecek.

Zorla yemek yedirmeyin ama çabalayın. Damar içi sıvı ve glukoz takviyesi mümkünse yoğun bakımda bakılması, ev ortamında iyileşmesi 1000'de 1 gibi bir şey.

Ayrıca her kedi sahibinin aşılarını zamanında düzgün yaptırmasını rica ediyorum. Aksi taktirde FPV, FCV, FHV gibi her türlü hastalığa yakalanma ihtimali kat kat artıyor.

Zorla yemek yedirmeye çalışmayın. Tatlı konuşun, sakin bir ses tonuyla yaklaşın ve hayvanı rahat hissettirmeye çalışın.

FPV kendiliğinden oluşan bir şey değil. Suçlama falan yapmıyorum ama dışarıda bir kedi sevdiyseniz ve elinizi yıkamadan kendi kedinize dokunduysanız ya da kediniz dışarı çıkıyorsa, bulaşmış olma ihtimali maalesef çok yüksek :/

Ümidinizi kesmeyin. Sosyal medya hesapları ve kuruluşlar üzerinden para toplamaya çalışın. Geri bildiriminizi bekliyorum. Umarım iyileşir.
1 haftadır çok hasta. Feline parvovirüs (FPV) diye bir hastalığa yakalanmış. 2 gün önce veterinere götürdük, bir sürü iğne yaptılar ve eve geri getirdik. Son 2 gündür yemek yemek istemiyor, su içmek de istemiyor. Gerçekten durumu çok kötü. Elimden hiçbir şey gelmiyor, sadece yanında bekliyorum. Tuvaletini yapmaya bile gidemiyor; sağa sola yapıyor. Sadece karnı inip kalkıyor. 3.000 TL para almışlardı, o parayı da zar zor topladım. Kendimi berbat hissediyorum.
Eki Görüntüle 213022
Eki Görüntüle 213023

Kedileriniz dışarı mı çıkıyor? Art arda iki kedidede FPV olduysa burada bir sıkıntı vardır. Ev kedilerinde görülen bir şey değil bu olmadık yere.