Kediye pati dostu almak mantıklı mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BurakBirinci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 615

BurakBirinci

Üstün
Makaleler
15
Arkadaşlar selam, benim 8,5 aylık bir oğlum var. Gelecek yıllarda işimden dolayı onun yalnız kalmamasını istiyorum. Aslında hali hazırda alsam bile kendisi kabul edecek mi onu bile bilmiyorum. Çünkü tüm apartman üyeleriyle beraber sokak kedilerini besliyoruz. Bazen bu kediler herkesin kapısı önünde yatar ve bizim kedi yatanlara ya da gelenlere tıslıyor, bağırıyor vs. aşırı sinirleniyor. Yetmezmiş gibi kapının arkasında bekleyip kontrol ediyor, artık geldiklerini nasıl duyuyorsa. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Her kedinin karakteri farklı ancak çoğu kedi bağımsız ve kendi başlarına buyruk hareket eder, keyiflerine düşkün hayvanlar. Bakabilirim diyorsanız bir arkadaş almanız tabii ki güzel olur, düşünceli de bir davranış ayrıca.
Öbür kedilere agresif davranıyorsa düşündüğünüzden zor olabilir kanımca. Alışma sürecinde yardımcı olurum, eğitimle cart curtla üstesinden geliriz diyorsanız olabilir, birbirlerine alıştıktan sonra kedinin yalnızlığına da iyi gelir.
Diğer kedilere ayar olmasının nedeni de kendi bölgesini koruması/belli etmesi. Kendini tehdit altında, tehlikede de hissediyor olabilir, ya da sadece kıl kapıyordur ve istemiyordur.
Çok anormal davranışlar sergiliyorsa bir veteriner kontrolü iyi olur.
Bu arada sineklikler geldi mi hocam?

Kedi kulakları, insan kulağından 3 kat daha hassas. Biz insanların duyamadıklarını bile duyar yani.

@1538 kapımızda kedi gördüğü zaman direkt tıslama sesi çıkarıyor hocam. Onun dışında agresif davranıp davranmadığından tam emin değilim. Yakın zamanda son bir aşısı için gittik ve kontrol ettirdik. Bir sorun görmedi çok şükür. Alacağım kedi bile agresif çıkabilir, bu riski de alamıyorum. Bu arada birkaç eksiklik dışında sineklikler halloldu hocam, hiç merak etmeyin.

@VENGEANCE ANGEL adım seslerini bile duymalarına çok şaşırmıştım hocam. Bizimkini geçtim, diğer kedi adımlarını bile duymasına çok daha şaşırdım.

Bir sürü kedi besleyen biri olarak dikkat edilecek noktalar;
-Kediniz erkek olduğu için, yaşıtı bir erkek kedi sahiplenmeyin.
-Yavru bir erkek kedi olabilir. Ama mümkün olduğu kadar kendinizden daha küçük ve dişi olması iyi olur.
-Kediler ne olursa olsun birbirlerine alışırlar. Önemli olan bu süreci iyi yönetmek.
-Eve geldikten sonra hemen biraraya gelmesinler bir hafta ayrı ortamlarda kalsınlar, kokularına alışsınlar.
-Önce tısslarlar, büyük olan 1-2 defa döver sonra da alışırlar. Bir kedinin dominant olması lazım.

3 Kedim var. (İkisi 5 biri 2 yaşında) Hatta bir ara arkadaşımın kedileri ile beraber 6 kedi baktım ve evet. Tek bakmayın en az 2 olsun. Sıkılmaz oyun oynarlar vs.

Hocamın dedikleri dogru o yazmış ben yazmadım o yüzden onlara katılıyorum. Sadece direkt 1 hafta ayrı kalmaya gerek kalmayabilir yavru kediye bir tepkisini görmek lazım önce belki direkt alışır kedinin karakterine bağlı.

@3410 @3268 hocalarım, süreç içerisinde neye dikkat etmemiz gerek? İyi yönetmek için ne gerekiyorsa yaparım, sorun değil. Ayrıca bayağı 2-3 aylık yavru almam gerekiyor sanırım. Çünkü kedimiz daha 9 aylık bile olmadı. Değerli önerileriniz için çok teşekkürler.

2-3 aylık yavru olur. Erkek ya da dişi olması çok önemli değil o kadar küçük sahipleneceksen. Ama dişi alternatifin varsa iyi olur.
Cins kedi alma sakın heleki kesinlikle para falan verme. Hayvana para verenlere sinir oluyorum.
Barınaklardan ya da sosyal medyadan tercihen sarman ya da normal bir tekir bulsan şahane olur.
Yavru yeni bir ortama girdiğinde panikleyecektir ve anksiyetesi artacaktır o nedenle önce onun eve alışması lazım. 2-3 gün yavru kapalı bir ortamda olsun. Maması suyu yannda olur. Hem sana hem de eve alışır.
Sonrasında evin büyüğü ile senin kontrolun altında ilk tanıştırmanı yapabilirsin. Bazı kediler hemen alışırler ama zorlama. Kokularını alsınlar. Baktım çok tısslıyorlar. Gene mesefe koyarsın.

Unutma ki hem yeni kedi hem de evde bulunan, başka çare olmadığını anladığında duruma adapte olurlar. Önce birbirlerini görmezden gelirler sonra da ortak alanları paylaşmaya başlarlar, sonra da iyi anlaşırlar (Birbirleri ile %100 iyi anlaşacaklar diye bir şey yok. Ama gene de bir arada yaşamayı öğrenirler. İnsanlar gibi değiller yani )

Bu birleşme döneminde elinin altında bol bol ödül maması ve oyuncak olsun. Üzerlerindeki stressi azaltır bu. Maksimum 1 ay içinde çok büyük ihtimalle birbirleri ile oynamaya başlarlar.

Hocam 1-4 gün alışma süreci olur. Kediler alıştıktan sonra veya alışırken kendi aralarında dalaşabilir normaldir. İki kedinin tırnaklarını düzenli olarak kesin. Çünkü dalaşma anında kedilerin birbirine zarar verebilir özellikle göz kısmına. Benim kedim mesela yabancı kedileri çok sever hiç tıslamaz. Kendinizin kişiliğine bağlı.

Cins olsa ne olacak ki. Benim kedilerin ikisi sokaktan sahiplendim birisi terk edilmiş bir british ve gayet iyi anlaşıyorlar. Parayla hayvan alınmaz tabi ki ama sahiplendiginiz kedinin cinsinin renginin vs. Bir önemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…