Merhaba arkadaşlar. Bu sabah İncehesap'tan Keenetic Hopper DSL KN-3611 modem sipariş ettim. Şu anda Keenetic Extra DSL KN-2111 modem kullanıyorum.
Modem Aralık 2020'de alındı, yani 5 yıl oldu. Ürünün garantisi çoktan bitti ve faturası da maalesef yok. Kutusundan çıkan Ethernet kablosu temassızlık yaptığı için attık. Fakat DSL Splitter, uzun telefon kablosu, kısa telefon kablosu, adaptör ve modemin kendisi duruyor. Ayrıca kutusu da duruyor.
Normalde Extra DSL'i kendi odama yerleştirip Switch ve Access Point olarak kullanmayı düşünüyordum (en azından Gigabit Switch alana kadar) fakat ailemin ısrarı ve tanıdık elektrikçinin tavsiyesi sonucu haftaya eve gelen bakır kabloyu tamamen baştan çekip odama getireceğiz. Bu yüzden yeni modem doğrudan odamda yer alacak ve bu da eski modemimin boşa çıkması demek.
İleride Mesh yapmak istersem doğrudan Wi-Fi 6 destekli bir Keenetic ürünüyle Mesh yapmayı düşünüyorum. Extra DSL'in 100 Mbps Ethernet kısıtlaması beni sinir ediyor. O yüzden Extra DSL'i belki satabilirim.
Keenetic Extra DSL KN-2111 modem bu haliyle ne kadar eder?
Genel olarak pek bir sorun yaşamadım. Sadece işlemcisi zayıf olduğu için yeni KeeneticOS sürümlerinde arayüz biraz yavaş çalışıyor. Onun dışında sorunsuzdu.