Max Caulfield
Üstün
Merhaba arkadaşlar. Şu anda hali hazırda artık eskiyen Keenetic Extra DSL KN-2111 modemimi değiştirmek için para biriktiriyorum. Keenetic Hopper DSL KN-3611 almayı düşünüyorum. Fakat dün akşam eski modemime OPKG/Entware ile Tailscale kurma gafletinde bulundum. Cihazda EN7513T (900 MHz tek çekirdek MIPS) işlemci ve 128 MB RAM mevcut.
Tailscale'i kapatamadım bile, cihazı zorla kapattım. OPKG'yi USB belleğime kurmuştum, CachyOS PC'me takıp Tailscale servisini başlatan init komutunun Executable yetkisini kaldırdım ve USB'yi tekrar modeme takıp modemi açtım. Sonra ise direkt sinirlenip OPKG kurulumumu sildim.
Gemini'a göre Tailscale 80 MB civarında RAM kullanıyor ve epey CPU gücü istiyor. Modemimde sadece 128 MB RAM ve tek çekirdekli 900 MHz MIPS işlemci var. Kilitlenmenin sebebi gayet belli gibi
Onun yerine modeme gömülü IKEv2/IPsec VPN ile işimi görüyorum. Zaten statik (CGNAT'sız) IP adresim olduğu için sorunsuz çalışıyor 
O yüzden para biriktirme olayına hız veriyorum. Kesinlikle elime ek para geçerse harcamayacağım. Sadece modeme ayıracağım.
KeeneticOS çok iyi bu arada. OpenWrt'den sonra en iyi router işletim sistemi KeeneticOS bana göre. Fakat işlemci dandik olduktan sonra yazılım mükemmel olsa ne yazar?
tailscale up yaptıktan sonra cihaz resmen kilitlendi. Cihaz o kadar yavaşladı ki arayüze giriş yapmaya çalışıyorum, Dashboard gelmeden oturumun süresi doluyor Gemini'a göre Tailscale 80 MB civarında RAM kullanıyor ve epey CPU gücü istiyor. Modemimde sadece 128 MB RAM ve tek çekirdekli 900 MHz MIPS işlemci var. Kilitlenmenin sebebi gayet belli gibi
O yüzden para biriktirme olayına hız veriyorum. Kesinlikle elime ek para geçerse harcamayacağım. Sadece modeme ayıracağım.
KeeneticOS çok iyi bu arada. OpenWrt'den sonra en iyi router işletim sistemi KeeneticOS bana göre. Fakat işlemci dandik olduktan sonra yazılım mükemmel olsa ne yazar?