ertekizm
Çalışkan
Herkese merhaba,
TurkNet 1000/50 Mbps FTTH (Türk Telekom altyapısı) kullanıcısıyım. Router olarak Keenetic Hero AX3000kullanmaktayım.
Hat performansımı optimize etmek ve Bufferbloat değerlerini iyileştirmek için arayüzden IntelliQoS / Akıllı Sıra Yönetimi (SQM) özelliğini aktif ettiğimde ilginç bir durumla karşılaşıyorum:
TurkNet 1000/50 Mbps FTTH (Türk Telekom altyapısı) kullanıcısıyım. Router olarak Keenetic Hero AX3000kullanmaktayım.
Hat performansımı optimize etmek ve Bufferbloat değerlerini iyileştirmek için arayüzden IntelliQoS / Akıllı Sıra Yönetimi (SQM) özelliğini aktif ettiğimde ilginç bir durumla karşılaşıyorum:
- IntelliQoS / SQM Kapalıyken (Donanım Hızlandırma / PPE Aktif):
- Speedtest sonuçlarında 880 - 890 Mbps Download ve 40 - 50 Mbps Upload değerlerini sorunsuz alıyorum.
- Bufferbloat testim A Skoru çıkıyor (+21 ms download / +15 ms upload).
- IntelliQoS / SQM Açıldığında:
- Hız sınırlamasını (Bant Genişliği) ister 850 Mbps yapayım, ister 1000 Mbps ya da üstü tanımlayayım, indirme hızım doğrudan 500 - 600 Mbps seviyelerine geriliyor ve orada kilitleniyor.
- Sanırım paketler işlemci üzerinden işlenmeye başladığı için Donanım Hızlandırma (PPE) devreden çıkıyor ve cihaz işlemci limitine takılıyor.
- AX3000 mimarisine sahip Hero modelinde 1 Gbps yük altında SQM/IntelliQoS açıkken bu hız düşüşü (500-600 Mbps sınırı) donanımsal bir limit midir?
- 1 Gbps abonelikte hem Donanım Hızlandırmayı muhafaza edip hem de Bufferbloat A+ seviyesine çekebileceğimiz alternatif bir ayar veya önceliklendirme yöntemi var mıdır?
Son düzenleyen: Moderatör: