04.02.2026 - 04.02.2027 abonelik sözleşmem devam ediyor, sadece ZyXEL EX3501-T0 Wi-Fi 6 AX3000 modemin MAC adresini Keenetic Hero KN-1012'ye kopyalamadığım için sabaha kadar internet ışığım Keenetic Hero KN-1012'deki dünya simgesinde yeşil lamba yanmamıştı bundan iki hafta öncesinde yaşadığım durum böyleydi.
Bufferbloat konusunda ZTE Zxhn H3600P modeminiz Keenetic Hero KN-1012 kadar olamaz, emin olun.
Keenetic Hero KN-1012'nin namı Bufferbloat katili olmasındadır.
Doğru SFP modül ile 2500 Mbit/s kurulumu ile desteklendiğinde ve ONT cihazı devre dışı bırakıldığında Keenetic Hero KN-1012'den büyük keyif alacaksınız ve o size hizmet etmiş olacak.
En stabil bufferbloat değerleri almak için ONT cihazının seri numarası ve hardware version numarasıyla beraber SFP 2500 Mbit/s arayüzüne o değerleri kaydetmeniz ve ONT cihazını devre dışı bırakmanız gerekiyor.
Keenetic Hero KN-1012'deki içerik filtreleme opsiyonlarının ZTE Zxhn H3600P'de olacağını hiç sanmıyorum ayrıca.

Dosya Ekleri

• Keenetic Hero KN-1012 intelliQoS ayarlarım.webp
    Keenetic Hero KN-1012 intelliQoS ayarlarım.webp
    224,9 KB · Görüntüleme: 3
  • Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10 ONT _3.webp
    Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10 ONT _3.webp
    796,9 KB · Görüntüleme: 1
  • Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10 ONT _2.webp
    Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10 ONT _2.webp
    605,8 KB · Görüntüleme: 2
  • Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10 ONT_1.webp
    Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10 ONT_1.webp
    557,2 KB · Görüntüleme: 1
  • Keenetic HERO KN-1012 içerik filtreleme opsiyonları.webp
    Keenetic HERO KN-1012 içerik filtreleme opsiyonları.webp
    297,9 KB · Görüntüleme: 3
Tamamda bu kadar uğraşa gerek yok 2 dosya indirirken oyunun donmasın diye uğraşmaya. Ben zaten önceki modemde aşırı sorun yaşamıyordum. 20 olan ping değerim Steam'den oyun falan indirirken 40-50 oluyordu. Ya da kardeşim dosya indirirken falan. Onu önlemek için aldımda umduğum gibi olmadı işte. Oyunda boşta iken sabit 21 alıyorum daha 20 göremedim hiç indirme yaptığım zaman 100'lere çıkıyor. Eğer bu kadar uğraşacaksam ne anlamı var ki bu modemin. Kendi evimde ASUS modem var ONT cihazıda aynı. Tanıdık birisi girdi modemin içinde 2-3 ayar yaptı tamam dedi oyunda indirsem dosyada çeksem pingim 1-2 ms ya oynar ya oynamaz. Gidip 20 bin liralık modeme gerek yok bunu alayım dedimde pek memnun kalmadım. Bu kadar uğraşamam ben. Keenetic ile konuştum güncellemeyi bekleyin bu sorun üzerinde çalışıyoruz bie sonraki güncellemede çözmeyi planlıyoruz dediler sırf o yüzden bekliyorum iade etmeyeceğim. Olmazsa bir çözüm bakacağım artık. Yani bu kadar övülen bir modemin düz ayarlarla ISS'nin verdiği modemin yaptığını yapabilmesi lazım. Herkes teknolojiden anlamıyor sonuçta. Tak çalıştır üzerine bizim milletimiz :)

Gidip 20 bin liralık modeme gerek yok bunu alayım dedimde pek memnun kalmadım. Bu kadar uğraşamam ben. Keenetic ile konuştum güncellemeyi bekleyin bu sorun üzerinde çalışıyoruz bie sonraki güncellemede çözmeyi planlıyoruz dediler sırf o yüzden bekliyorum iade etmeyeceğim. Olmazsa bir çözüm bakacağım artık. Yani bu kadar övülen bir modemin düz ayarlarla ISS'nin verdiği modemin yaptığını yapabilmesi lazım. Herkes teknolojiden anlamıyor sonuçta. Tak çalıştır üzerine bizim milletimiz :)

Keenetic müşteri hizmetleri size Firmware sürümleri konusunda yardımcı oldu mu?
Bekleyin bu sorun üzerinde çalışıyoruz şeklinde cümleler kurmuşlar.
ASUS RT-BE88U Wi-Fi 7 router da da 2500 Mbit/s SFP modül desteği var ancak Keenetic Hero KN-1012 gibi USB 3.0 portundan 2500 Mbit/s hızı alma özgürlüğümüz Telnet komutlarıyla yazılımsal olarak mümkün değil.
Keenetic Hero KN-1012 TP-Link UE302C+ Telnet komutlarıyla 2500 Mbit/s özgürlüğünü sunarken 16.999 TL'lik Wi-Fi 7 ASUS Router bunu yapamıyor.

Teknik mühendislik konusunda donanımlara Huawei MA5671A GPON 2500 Mbit/s SFP Modül+ TP-Link UE302C donanımını yatırım yapmayı saçma buluyorlar bizim insanlarımız.

Dosya Ekleri

• USB 3.0 Portundan 2500 Gbps hız aldığımdan download değeri bu şekilde.webp
    USB 3.0 Portundan 2500 Gbps hız aldığımdan download değeri bu şekilde.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 1