Keenetic Hero KN1012 ve Huawei MA5671A SFP'de SFP arayüzüne erişim sorunu

Yas10online

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Keenetic Hero (KN-1012) modemim ve Huawei MA5671A SFP modülüm var. @Recep Baltaş 'ın rehberine göre kurulum yapmama rağmen SFP arayüzüne erişim sağlayamıyorum. İlginç olan nokta ise, SFP modülü takıp PPPoE bilgilerini girer girmez internet bağlantımın aktif olması.

@Majdev yardımını bekliyorum :')

Cihaz ve Ayarlar:

• SFP Modül: Huawei MA5671A (Aliexpress üzerinden ikinci el, OpenWRT yüklü)
  • SFP IP: 192.168.1.10
  • Modem: Keenetic Hero (KN-1012)
  • Modem IP: 192.168.2.1
  • Alt Yapı: Fibimnet (TT bağımsız, Alanya bölgesi)

Garip durum:

• SN veya LOID bilgisi girmeden internet bağlantısı sağlandı. Bu normal değil gibi görünüyor.

Denediğim Yöntemler:

1. Modem ve SFP farklı IP adresleri verdim → sorun devam etti.
  2. Modemi klasik şekilde resetledim → sorun devam etti.
  3. SFP fiber kabloyu takmadan denedim → sorun devam etti.
  4. LAN Modunda 192.168.1.10 → sorun devam etti.

Sorularım:

• SFP arayüzüne neden erişemiyorum?
  • SN/LOID olmadan internetin gelmesi normal mi, yoksa OpenWRT ile modül zaten hazır şekilde mi geliyor?
  • Erişim için farklı bir yöntem veya ayar var mı?

Her türlü öneriye açığım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1767380852386.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 51
Merhaba elinizdeki SFP yazılımlı olarak mı geldi?

Tıpa tıp aynı soruları ben yaşadım. Bu konumu tamamıyla okuyup daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Huawei MA5671A SFP'nin OpenWRT arayüzüne nasıl erişilir?

Çözüme gelmek gerekirse... Çözüm yok. Ben bazı Hero veya MA5671A modellerinde böyle bir kronik sorun olduğuna inanıyorum. Bazı donanım versiyonları muhtemelen sıkıntılı. Sorun muhtemelen Hero kaynaklı. Çünkü bu herkeste olmayan bir sorun, yani sorun donanım kaynaklı olmalı. Bazı batch Hero veya SFP'ler sıkıntılı.

Tek "çözüm" TP-Link MC220L veya 2.5G media converter alıp, SFP'yi önce onla kurup, kurulum bittiken sonra Hero'ya geri takmak. Kurduktan sonra zaten bir daha SFP arayüzüne girmeye gerek kalmıyor.

https://tr.aliexpress.com/item/1005007198047818.html (Converter EU)

Benim tavsiyem 2.5G Media Converter almanız. Çünkü üstünde UART girişi var ve kurulum sırası çıkabilecek olası problemleri çözmek çok daha kolay bunla. Yanına UART>USB çevirici de almanı gerekecek eğer bu özelliği kullanmak isterseniz.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam. Olay aslında şu şekilde sfp yi direk modeme taktıktan sonra keenetic hero üzerinden pppoe bilgilerini girdikten sonra doğrudan internete çıkabildim. Özellikle sfp tarafında bir ayar yapmam gerekir mi ekstra olarak şunu yapsan daha iyi olur diyebileceğin ?

Bu demek oluyorki FibimNET herhangi bir doğrulama yapmıyor ONT/GPON tarafında.

Ben gene de size verilen ONT'deki bilgileri girmenizi tavsiye ederim.

Bu demek oluyorki FibimNET herhangi bir doğrulama yapmıyor ONT/GPON tarafında.

Ben gene de size verilen ONT'deki bilgileri girmenizi tavsiye ederim.
Tekrardan merhaba hocam,
2.5G Media Converter almam artık mümkün değil gibi gözüküyor yeni yasalardan dolayı.

Farklı öneriniz var mıdır ?
Yanlış network yapılandırmasından kaynaklı soft-brick sorunu yaşıyorum.
Öyle ki sfp'nin yedeği mevcut değil mutlaka UART yapılması gerekiyor gibi gözüküyor

Hocam eski mesajımı okursanız zaten bu yüzden 2.5G Media Converter'ı almanızı tavsiye ettim. Kullanmasanız bile sadece o UART girişi için almalıydınız. Ben onun için aldım. SSH ile firmware yazma sırası sıkıntı çıkabiliyor diye. Hatta kendim yaşadığım için almıştım güvence olsun diye. Zaten benim şansıma 2500 Mbps açığı converter elime geçtiği gün kapatılmıştı.

Ama 6 Şubat öncesi alınan her şey 6 Şubat'tan sonra gelse bile eski yasaya tabii olacak bildiğim kadarıyla. Yani vaktiniz var halen.

Şu mesaja bakabilirsiniz eğer arayüze erişmekte halen sorun yaşıyorsanız.

Onun dışında firmware kurtarma vs konusunda Majdev'den yardım isteyebilirsiniz.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam. Hemen satın alım yapıyorum.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam. Hemen satın alım yapıyorum.
Yapma.

Ben yanlış söylemişim...

Ben de 2.5G M.2 kart alacaktım ama hayal oldu artık... İkimiz de çok geç aksiyon aldık.

Yazıklar olsun böyle şeye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…